Ingezonden persbericht


The Publicity Company

PERSBERICHT Amsterdam, 25 augustus 2004

Ludieke fotoactie LOFT op Uitmarkt Amsterdam

Tijdens de Uitmarkt, op 28 en 29 augustus in Amsterdam, kunnen bezoekers zich geheel in de stijl van de theatershow LOFT laten fotograferen in een jaren '50 koelkast. Deze originele en wervelende theatershow, bedacht en gemaakt door voormalig Cirque du Soleil artiesten en DJ Pocket, is vanaf 12 oktober twee weken te zien in de Theater Fabriek Amsterdam. De foto's zijn te downloaden via www.7fingers.nl en bieden bezoekers tevens een korting van ¤ 5,- op de voorstelling.

In Amerika trok de theatergroep The 7 Fingers met LOFT volle zalen en kregen ze lovende recensies. Nu steken ze voor het eerst de oceaan over. Een Amerikaanse criticus omschreef LOFT als een bizarre en surrealistische aflevering van Friends. Een rake omschrijving voor de komische, frisse en virtuoze acts van een groep topartiesten uit Canada. Zeven boezemvrienden wonen samen in een appartement (loft). Ze hebben zich vrijwillig afgesloten van de overweldigende buitenwereld en verrassen zichzelf, elkaar en het publiek als acrobaat, jongleur, clown, danser, dichter en zanger. Met onverwachte hulpmiddelen zoals appels, messen, schoenen en een badkuip betrekken ze het publiek bij hun dromen en verlangens. De sfeer van de voorstelling schiet van intiem naar intens, van sensuele romantiek naar chaotische anarchie. Daarbij speelt DJ Pocket een grote rol die muziekgenres mixt zoals swing met rap en techno met tango. Bovendien levert hij een belangrijke bijdrage als human beatbox. De voorstelling met haar onwaarschijnlijke nummers vliegt voorbij.

De fotoactie van LOFT vindt plaats bij de stand van de Theater Fabriek Amsterdam, tijdens de Uitmarkt op 28 en 29 augustus in Amsterdam. De foto's zijn te downloaden via www.7fingers.nl en bieden tevens ¤ 5,- korting op de voorstelling.

Vanaf dinsdag 12 oktober staat de show van The 7 Fingers slechts twee weken in Theater Fabriek Amsterdam (www.theaterfabriekamsterdam.nl). Op woensdag 13 oktober is de officiële première. De voorstellingen beginnen dagelijks om 20.15 uur, in het weekend zijn extra matinee voorstellingen. Toegangskaarten vanaf ¤ 25,- zijn te bestellen via 0900 300 5000 (45cpm).

Meer informatie over LOFT staat op website www.7fingers.nl.

Voor meer persinformatie: Trix van Alphen en Guillemette Thole

www.ThePublicityCompany.com, t: 020 612 7000, e: info@publicy.nl