Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

28/09/04 Koningin opent nieuwe campus Christelijke Hogeschool Nederland te Leeuwarden

Hare Majesteit de Koningin verricht op dinsdag 28 september 2004 in Leeuwarden de opening van de vernieuwde campus van de Christelijke Hogeschool Nederland (CHN). De opening is het startsein voor de viering van het honderdjarig bestaan van de hogeschool.

Aanleiding voor vernieuwing van de campus zijn de uitbreiding van het opleidingenaanbod en de groei van het aantal studenten. In de lijn van de onderwijsfilosofie van de CHN wordt de nieuwbouw gekarakteriseerd door openheid, ontmoeting en beroepspraktijk. Dit blijkt uit praktijkruimten en leerbedrijven van de opleidingen aan de centrale boulevard in de hogeschool. Hier zijn onder andere een hotel-restaurant, een wijnproeverij, een simulatie van een warenhuisomgeving, opnamestudio's voor radio/TV, ateliers voor beeldende vorming en een Stiltecentrum met gebedsruimten ingericht. Kern van de nieuwbouw is een open studielandschap in de vorm van een amfitheater met ict- en horeca faciliteiten.

De CHN biedt bachelor- en masterstudies aan op het gebied van zorg, basisonderwijs en servicemanagement (hotel, toerisme, retail, vrije tijd, media). Naast vestigingen in Leeuwarden, Groningen en Emmen kent de hogeschool buitenlandse vestigingen in Qatar en Zuid-Afrika. Onder de noemer 'Grand Tour'- kennismaking met andere landen en culturen als onderdeel van de beroepsvorming -krijgen studenten de kans een deel van hun studie te volgen aan de buitenlandse CHN vestigingen.