ROC Friese Poort


Start opleiding Persoonsbeveiliger | 11-06-2004

Zaterdag 28 augustus 2004 start ROC Friese Poort de opleiding Persoonsbeveiliger. Deze opleiding, die 18 zaterdagen duurt, is bedoeld voor iedereen van 23 jaar en ouder en in het bezit van het diploma Algemeen Beveiligingsmedewerker of Beveiliger 2. De deelnemer wordt opgeleid tot beveiliger van o.a. topmanagers en bekende Nederlanders. Tijdens de zeer praktijkgerichte opleiding leren zij o.a. rijden als een VIP-chauffer, formatie lopen met VIP's, observeren, bomverkennen en veilig rijden.

Speciaal voor deze opleiding organiseert ROC Friese Poort op 17 juni een informatiemiddag voor potentiële deelnemers. De middag start om 13.30 uur op de Wilaarderburen 1 in Leeuwarden. Presentatie is in handen van Arianne Spier, presentatrice van het tv-programma Explosief van SBS 6. Tijdens de middag worden presentaties en demonstraties (o.a. met voertuigen) gegeven die duidelijk maken wat het vak persoonsbeveiliging inhoudt. Rond 16.30 uur zal de informatiemiddag afgelopen zijn.

De opleiding Persoonsbeveiliger is een samenwerking tussen ROC Friese Poort en RJ Security uit Enschede. RJ Security is een door het Ministerie van Justitie erkende beveiligingsorganisatie, particulier opleidingsinstituut én tevens erkend leerbedrijf van het landelijk orgaan beroepsonderwijs ECABO.