Ingezonden persbericht


Persbericht

Den Haag, 4 augustus 2004

Op beide dagen in de Balzaal van Escher in Het Paleis

Veilinglessen keren terug op Haagsche Kunst- & Antiekdagen

Tijdens de Haagsche Kunst- & Antiekdagen op 28 en 29 augustus wordt een goede traditie in ere hersteld. Op beide dagen geeft veilingmeester Jelle Pijpers van het Venduehuis der Notarissen gratis bij te wonen veilinglessen. De heer Pijpers 'doceert' op een unieke locatie: de sfeervolle Balzaal van Escher in Het Paleis.

Begin jaren negentig vormden de veilinglessen ook al een onderdeel van de Haagsche Kunst- & Antiekdagen. Dankzij de medewerking van Pijpers en het Venduehuis der Notarissen keren de lessen dit jaar weer terug.

Veilingexposé
Als specialist 'Technisch Antiek en Oude Boeken' bij het oudste veilinghuis van Nederland, het Venduehuis der Notarissen, geeft Pijpers zowel op zaterdag als op zondag een zogenaamd veilingexposé; een luchtig overzicht van allerlei wetenswaardigheden betreffende veilinghuizen en het veilen zelf. De lessen vinden op beide dagen tussen 14.00 en 14.45 uur en 15.30 en 16.15 uur plaats in de sfeervolle Balzaal van Escher in Het Paleis (het voormalige Paleis aan het Voorhout). Het bijwonen van de activiteit is gratis. Men dient zich wel vooraf aan te melden, aangezien de capaciteit beperkt is. Dit kan bij het centrale informatiepunt van de Haagsche Kunst- & Antiekdagen op het Lange Voorhout.

Overige activiteiten
De 11de editie van de Haagsche Kunst- & Antiekdagen biedt naast de veilinglessen nog veel meer activiteiten. Behalve de Antiekmarkt (alleen op zondag), waar ook boeken en curiosa worden aangeboden, is de Keramiek- en Beeldhouwmarkt op het Lange Voorhout te bezoeken. Deskundige gidsen van 't Gilde maken op beide dagen, tussen 12.00 tot 16.00 uur, verschillende wandelingen door het historische hart van Den Haag. De Stichting Haags Industrieel Erfgoed (SHIE) biedt zaterdag en zondag om 13.00 uur een wandeling aan die voert langs het industrieel verleden van Den Haag. De start- en aanmeldlocatie voor de wandelingen is het centrale informatiepunt. De paardentram verbindt alle locaties, waar activiteiten op het gebied van kunst en antiek worden georganiseerd, met elkaar. Zowel de wandelingen als de paardentram zijn gratis.

Voor meer informatie: www.denhaag.com



Ingezonden persbericht