PERSBERICHT

Dutch Finals in Drachten, spectaculaire afsluiting Nederlands dragrace-seizoen

Zaandam, 6 augustus 2004 - Op 28 en 29 augustus wordt met de Dutch Finals in Drachten op spectaculaire wijze het Nederlands dragrace-seizoen afgesloten. De laatste kans om de nationale en internationale dragrace-elite dicht bij huis aan het werk te zien. Twee dagen lang zullen burn-outs en snelle auto's en motoren de Vliegstrip van Drachten beheersen. Na het succes van de MPM Internationals zullen nog meer buitenlandse teams de snelle dragstrip van Drachten met een bezoek vereren. Omdat in alle klassen de beslissingen in de kampioenschappen nog moeten vallen, kan een spannende strijd tegemoet worden gezien. Een niet te missen spektakel! Kaarten voor de Dutch Finals zijn met EURO 5,-- korting in de voorverkoop te bestellen via www.lexjoonracing.nl. Uiteraard zijn kaarten ook gewoon aan de kassa te verkrijgen.

Het snelste stuk asfalt van Nederland ligt in Drachten! Zelfs internationaal heeft de ¼ mijl van Drachten een naam opgebouwd. Dragsters die de 200 meter afleggen in 4,3 seconden en dan al een snelheid hebben bereikt van 265 kilometer per uur! Alleen zien is geloven! Het baanrecord staat nog op naam van Roel Koedam met zijn Top Fuel Bike: 1/8 mijl in 4,18 seconden en een eindsnelheid van 294 km/u! Bij de Pro Modified-auto's, kanonnen met meer dan 1.500PK onder de motorkap, staat het record op naam van de Zweed Kent Trenneman: 4,25 seconden en 270 km/u! Zelfs in eigen land was Trenneman nog niet sneller. Het is echter de vraag of deze supersnelle tijden het weekend in augustus overleven. Uit alle delen van Europa zullen de teams naar Drachten afreizen. Grote startvelden met bijzonder fraai en supersnel materiaal zijn daarmee verzekerd.

Tijdens de Dutch Finals komen zowel bij de auto's als de motoren alle nationale dragrace-klassen aan de start. Bij de auto's varieert dit van de 'streetlegal' Streetmachines tot de Pro Modified-doorslammers en Competition Eliminator-dragsters. Bij de motoren loopt het startveld uiteen van Streetbikes tot de ultieme nitro-gestookte Top Fuel Bikes. In nagenoeg alle klassen moeten de beslissingen om de nationale titels nog vallen. Van de eerste tot de laatste minuut kan derhalve een uiterst spannende en spectaculaire strijd tegemoet worden gezien. Punten worden niet cadeau gegeven en fracties van seconden zullen de beslissing brengen in de strijd om de diverse titels.

Met een zo overladen programma kan op beide dagen vanaf 10.00 uur doorlopend genoten worden van volop actie op de dragstrip. De wedstrijden kunnen worden gevolgd vanaf tribunes die een fraai uitzicht geven over de gehele lengte van de baan. Naast de baan zullen kraampjes met allerhande artikelen voor de nodige afleiding zorgen. Ook is er het nodige vertier voor de kinderen. Voldoende reden om het snelste stuk asfalt van Nederland in het weekend van 28 en 29 augustus met een bezoek te vereren.

De Dutch Finals worden gehouden op 28 en 29 augustus op Vliegveld Drachten, aanvang op beide dagen om 10.00 uur. De toegangsprijs bedraagt EURO 20,- per dag. Wie zijn kaarten in de voorverkoop bestelt via www.lexjoonracing.nl krijgt EURO 5,-- korting per kaart. Kaarten zijn natuurlijk ook aan de kassa te verkrijgen. Kinderen tot en met 12 jaar mogen onder begeleiding gratis naar binnen. Parkeren is eveneens gratis.

Voor de redactie:
Voor nadere informatie kunt u ook terecht op internet, www.explosion.nl en www.lexjoonracing.nl of bellen met Gerda Dijkstra, 075-6124034.


---- --