Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Vlieg mee met microlight vliegtuig

STADSKANAAL - Wie nog nooit heeft gevlogen kan nu zijn droom waar maken. Op zaterdag 28 augustus houdt vliegvereniging Westerwolde op vliegveld Stadskanaal in Vledderveen een open dag om geĂŻnteresseerden kennis te laten maken met het vliegen in een microlight (voorheen ultralight) vliegtuig. Tussen 9.30 en 20.00 uur kan iedereen (ouder dan 12 jaar) een vlucht maken boven het vliegveld en in de naaste omgeving. Voor een bijdrage in de brandstofkosten wordt tien euro gevraagd. Aanmelden voor een vlucht kan vanaf 9.00 uur.

Vliegveld Stadskanaal aan de Aviaweg 1 in Vledderveen is de thuisbasis van de vliegvereniging Westerwolde en is met ruim 200 leden en tachtig vliegtuigen in de hangars de grootste microlight vliegclub van Nederland. Enige jaren geleden kwam de club landelijk in het nieuws toen een Belgische F16 piloot te laag vloog en heel ongelukkig een microlight vliegtuigje raakte. De piloot kwam daarbij om het leven.

Bij de vliegschool kan een erkende opleiding tot piloot, zowel voor theorie als de praktijk, worden gevolgd. De vliegschool beschikt over drie lestoestellen en elf instructeurs. Er worden rondleidingen gegeven en ook kunnen er introductievluchten gemaakt worden.

Langs de baan staan op 28 augustus kraampjes, het paviljoen is geopend en voor de kinderen is er een springkussen. Via de geluidsinstallatie worden de bezoekers op de hoogte gehouden van het vliegverkeer. Bij regen en harde wind wordt de open dag afgelast omdat dan niet kan worden gevlogen met microlights. Meer informatie is te vinden op: www.ulv.nl.