Gemeente Delft

Buurthuis het Ooievaarsnest wordt op zaterdag 28 augustus, om 14.00 uur officieel door Jan Torenstra (wethouder welzijn) geopend. Na het uitschrijven van een prijsvraag is de naam Ooievaarsnest aan het buurthuis gegeven. De naam is gegeven omdat er een ooievaarsnest zit op de schoorsteen van de flat. Het programma van de opening begint om 13.00 uur met een open huis en diverse activiteiten, ook vindt middels een informatiemarkt uitwisseling plaats over de programmering. De opening wordt s avonds afgesloten met een feest.

Voor de renovatie was de ruimte van het buurthuis veel kleiner, en heette het buurthuis Die Delfgauwse Weije . De beschikbare ruimte is nu veel groter en biedt plaats aan één grote zaal en twee kleine zalen, een keuken en een kantoor. De voordeur wordt gedeeld met het Zorgpunt van Delftwonen, een voorzie­ning waar zorg wordt geboden aan de (vooral oudere) bewoners van de flat en de buurt.

Bestuursleden van de Stichting Buurtwerk Heilige land hebben veel energie gestoken in de inrichting van het buurthuis en het opstarten daarvan. Meer vrijwilligers zijn nog altijd welkom om de programmering te versterken. In de toekomst zal ook dit buurthuis beheerd gaan worden door Breed Welzijn Delft (BWD).



Gemeente Delft