NOC*NSF


Olympische Top Athene inspireert sport en bedrijfsleven

ATHENE - Tijdens een door de Partners in Sport Ernst & Young, Randstad en NOC*NSF georganiseerde reeks van bijeenkomsten, zijn ideeën en initiatieven bedacht om door samenwerking een nieuwe impuls aan de sport in Nederland te geven. Centraal stond telkens de vraag hoe een bijdrage kon worden geleverd aan het ideaal van 'Een Leven Lang Sport'.

In Athene aanwezige vertegenwoordigers van het Nederlandse bedrijfsleven hebben hun ervaring en creativiteit ingezet voor de Nederlandse sport. In een zestal sessies is gesproken over de thema's jeugd, financiën, volwassenen, senioren, kennis en menskracht. De ontstane ideeën zullen uiteindelijk in gebundelde vorm worden aangeboden aan NOC*NSF.

Opvallend vaak werd voorgesteld meer te gaan samenwerken: tussen sport en bedrijven (bedrijfssport!), tussen sport en onderwijs en ook tussen sportbonden en -verenigingen onderling. Als belangrijke voorwaarde werd geformuleerd dat samenwerking ook (economisch) voordeel oplevert voor betrokken partners. Veel deelnemers verklaarden na afloop de bijeenkomsten als zeer waardevol te hebben ervaren en drongen aan op een vorm van herhaling, wellicht via de oprichting van een permanent platform Sport en Bedrijf.

De Olympische Top in Athene heeft werkgeversorganisatie VNO-NCW en sportkoepel NOC*NSF geïnspireerd om direct na de laatste sessie een zogenaamde Slotverklaring op te stellen, waarin zij het belang van sport voor de maatschappij als geheel onderschrijven en individuele bedrijven oproepen hieraan naar eigen inzicht en mogelijkheden een bijdrage te leveren. De Slotverklaring werd ter plekke getekend door VNO-NCW voorzitter Jacques Schraven en NOC*NSF-voorzitter Erica Terpstra.

(28 augustus 2004)