Lijst Pim Fortuyn



LPF-kamerlid Wien van den Brink: "Kabinet heeft geen voeling met de natuur"

Den Haag, 28/08/2004 - "Dit kabinet geeft er blijk van geen voeling te hebben met de grillen van de natuur." Tot deze conclusie komt LPF-kamerlid Wien van den Brink nu het kabinet de gevolgen van de overvloedige regenval en de daaruit voortvloeiende wateroverlast van de afgelopen weken voor boeren en tuinders tot het normale bedrijfsrisico rekent.

Het kabinet wijst op de mogelijkheid van een verzekering. Van den Brink is echter van mening, dat nu deze mogelijkheid pas in de loop van dit seizoen gerealiseerd is, je niet van boeren en tuinders kunt verwachten, dat zij een dergelijke verzekering, waar de nodige haken en ogen aan zitten, ook al meteen afgesloten hebben. En of de oorzaak hiervan nu ligt bij de overheid of bij de betrokken organisaties doet op dit moment niet ter zake. Het feit ligt er, dat vele agrarische bedrijven gigantisch veel schade hebben geleden. Sommige bedrijven zelfs al voor de tweede of derde keer binnen enkele jaren.

Van den Brink vindt dat boeren, tuinders en hun gezinnen niet de dupe mogen worden van extreme en nog nooit in Nederland getoonde weersomstandigheden. Mocht dit kabinet in zijn standpunt volharden, dan adviseer ik boeren en tuinders om tot actie over te gaan.