Ingezonden persbericht


Zinin festival 2004: pop vanuit je luie stoel

Utrecht ­ Na de succesvolle eerste editie van vorig jaar keert het Zinin festival op zaterdag 28 augustus terug op het Utrechtse Smakkelaarsveld. De geslaagde opzet van Zinin blijft gehandhaafd: ontspannen vanuit je luie stoel genieten van Utrechtse topbands, afgewisseld met enkele internationale acts.

De eerste bands voor Zinin 2004 zijn al geboekt: met de komst van Eleven, Sandusky en Met Tuiten is een deel van de Utrechtse programmering een feit. * Jonge, veelbelovende bands als deze zijn bij uitstek vertegenwoordigers van popmuziek uit stad en provincie Utrecht. Met het Zinin festival wil Stichting Dwergpop een tiental van deze bands uit de levendige Utrechtse popscene graag aan een groter publiek voorstellen. Een handvol internationale, in Nederland nog niet ontdekte muzikale pareltjes, waaronder Ghinzu (België) en BOO! (Zuid-Afrika), zullen het programma compleet maken.**

Zinin is een comfortabel festival, zonder de vaak voorkomende ongemakken. Het publiek complimenteerde Zinin vorig jaar veelvuldig om de gezellige, vriendelijke sfeer. Zinin heeft oog voor detail als het gaat om klantvriendelijkheid, prijzen, eten & drinken en sanitair. Het festivalterrein wordt natuurlijk weer sfeervol en relaxed ingericht. De organisatie doet er alles aan om van Zinin 2004 wéér zo¹n geslaagd feestje te maken.

Zinin 2004 vindt op zaterdag 28 augustus a.s. van één uur ¹s middags tot na middernacht plaats op het Smakkelaarsveld, direct naast het Centraal Station, aan de stadsbuszijde. Op www.zinin.net kun je binnenkort meer lezen over de voorverkoop en het programma.


* Eleven heeft al tal van prijzen gewonnen, met als hoogtepunt eind vorig jaar de Grote Prijs van Nederland, in de categorie pop/rock. Sandusky werd positief beschreven in de OOR naar aanleiding van hun debuut-cd die in januari van dit jaar is verschenen. De band won met haar verrassende combinatie van frisse country en vuige garagerock de band-contest Het Uur U. Met Tuiten won met haar melancholische muziek en originele instrumenten als de mondharp en theepotten de publieksprijs van het OElife is life¹-festival. Met Tuiten heeft hiermee een plek op Zinin veroverd. ** Ghinzu is met hun tweede album OEBlow¹ definitief doorgebroken in België. In Nederland leidde de begin dit jaar uitgekomen cd tot vele wildenthousiaste reacties op de site van VPRO¹s 3voor12. Het trio BOO! is één van de beste muzikale exportproducten van Zuid-Afrika. Melodische pop, hedendaagse dance en afrikaanse ritmes, maakt het tot een wereldwijd gerespecteerde en energieke live-act.



Ingezonden persbericht