Ingezonden persbericht


11e Ruurlo Triatlon op 28 augustus 2004.

Op de laatste zaterdag van augustus ,de 28 e, wordt voor de elfde keer de Ruurlo Triatlon gehouden. Op deze recreatieve triatlon kan worden uitgekomen op twee afstanden te weten een kwart triatlon en een achtste triatlon. Op een kwart triatlon wordt een kilometer gezwommen, 42 kilometer fietsen en 10 kilometer lopen. Voor een achtste triatlon gelden de halve afstanden. Vooral een achtste triatlon is bij uitstek geschikt om in groeps verband te volbrengen of om eens te kijken of de triatlon sport iets voor je is. Voor tri atleten die terugkomen van een blessure is het een unieke mogelijkheid om te zien hoe ze ervoor staan Gestart wordt om 10.00 uur met de kwart triatlon en om 11.00 uur wordt de eerste groep voor de kwart triatlon weggeschoten. Er kan vanaf 1 augustus worden ingeschreven bij de kassa van het zwembad De Meene in Ruurlo. Voor de eerste 150 inschrijvers ligt het traditionele Ruurlo Triatlon T-shirt klaar. Onderweg kunnen alle deelnemers gebruik maken van eten en drinken wat bij de verzorgingsposten is te krijgen. Na afloop wacht hen nog koffie met een broodje en natuurlijk een herinnering met ..tijdloze roem.

Het inschrijfgeld is ook dit jaar niet verhoogt en bedraagt 5 euro per deelnemer. Dit wordt mogelijk gemaakt door vele sponsors uit Ruurlo en daarbuiten.

Verder wordt er meegewerkt door vele vrijwilligers, die zorgen voor veiligheid en verzorging van de deelnemers. Alle vrijwilligers staan in direkt contact met een centrale post op het zwembad, zodat snel kan worden gereageerd op bijvoorbeeld pech gevallen.

De 11e Ruurlo Triatlon is ook een afscheid van de Hoofdsponsor de SNS-bank. De SNS-bank treed dit jaar voor het laatst op als hoofdsponsor. Zowel de organisatie, als de SNS-bank kijken terug op 11 jaar waarin op zeer prettige wijze is samengewerkt. De organisatie wil de SNS-bank dan ook bedanken voor deze elf jaar. De organisatie van de Ruurlo Triatlon is inmiddels op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor om de triatlon in Ruurlo ook voor de toekomst toe zeker te stellen.

Voor informatie kan er gebeld worden met
06-13613090 (graag na 16.30 uur


---- --