Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Zaterdag 28 augustus 2004:
Groot Strandvoetbal-toernooi Barendrecht

BARENDRECHT (DINSDAG 20 JULI 2004) - Het Jongerenplatform van de gemeente Barendrecht en restaurant 'De Heeren van Barendrecht' (verenigd in de stichting Groot Barendrechts Strandvoetbaltoernooi) organiseren zaterdag 28 augustus een Strandvoetbal-toernooi op het plein voor het gemeentehuis. Het toernooi zal rond het middaguur beginnen en duurt tot circa 23.00 uur. In totaal kunnen er 16 teams van 8 spelers aan het toernooi meedoen. Opgeven kan bij 'De Heeren van Barendrecht' aan de Middenbaan 99. Deelname kost E 60 per team. Mensen die alleen komen kijken en willen genieten van de sportiviteit en gezelligheid kunnen uiteraard gratis terecht op het plein voor het gemeentehuis.

Om het Strandvoetbal-toernooi mogelijk te maken wordt er op het plein voor het Barendrechtse gemeentehuis circa 150 kubieke meter zand gestort. Dat komt overeen met veertien volle vrachtwagens. Naast het strandvoetbal is er op het hopelijk zonovergoten plein nog veel meer te beleven. Zo kan men er ook terecht voor een hapje en een drankje, voor kleine kinderen is er een springkussen en er is een DJ die de aanwezige deelnemers en toeschouwers zal vermaken met vrolijke en vooral zonnige muziek. Het evenement is bedoeld voor alle Barendrechters, zowel jong als oud. Maar uiteraard zijn ook toeschouwers en deelnemers van buiten Barendrecht van harte welkom. Bovendien is de organisatie momenteel druk bezig om op zaterdag 28 augustus een aantal bekende voetballers naar Barendrecht te halen.

Jeugddebat
Het Strandvoetbal-toernooi is voortvloeisel uit het Barendrechtse Jeugddebat, dat op 14 april werd gehouden. Tijdens dat Jeugddebat werd de jongerenwebsite barendrecht-chilled.nl door alle aanwezigen gekozen tot het beste jongereninitiatief en daarmee kregen de initiatiefnemers E 1.000 euro om hun website verder uit te breiden. De jongeren achter 'Barendrecht-chilled.nl' haalden bij de verkiezing slechts één stem meer dan de groep jongeren die het Strandvoetbal-toernooi wilde organiseren. Nog diezelfde avond gaf wethouder Ett Schoehuizen (jeugdbeleid) al aan alles in het werk te stellen om ook dit initiatief mogelijk te maken. En dat is dus gelukt. De gemeente Barendrecht verleent voor de organisatie van het Strandvoetbal-toernooi een subsidie van E 2.000 en daarnaast zijn er ook nog diverse bedrijven die het evenement sponsoren.

Meer informatie
Wie meer informatie wil hebben over het Strandvoetbal-toernooi van zaterdag 28 augustus op het plein voor het Barendrechtse gemeentehuis kan terecht bij 'De Heeren van Barendrecht' of bij Jan-Willem Vonk van de organisatie, telefoonnummer: 06 - 5232 1122.

Noot voor de pers,