1e persbericht van zaterdag 28 augustus

Eindhoven 28-08-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Dronken man vernielt autos

Vrijdagavond rond 23.40 uur is op de Barrierweg en man van twintig uit Eindhoven aangehouden. Hij had in de straat drie autos vernield. De man was bij een feestje in die straat weggestuurd. Op straat klom hij op het dak van een auto waardoor een deuk in het voertuig ontstond. Bij een andere auto werd een ruitenwisser afgebroken en bij de derde auto werd de voorruit ingeslagen. Nadat de man door de politie was aangehouden bedreigde hij de agenten. De Eindhovenaar die flink onder invloed was van drank is op het politiebureau ingesloten.

Eindhoven: Diefstal auto

Op de Stationsweg is vrijdagavond een paarse Volkswagen Golf met het kenteken 40-HN-TR gestolen.

Helmond: Inbrekers na korte achtervolging gepakt

Zaterdagmorgen rond 2.50 uur heeft de politie op de Appelaar in Geldrop twee Eindhovenaren ( 19 en 20 jaar oud) aangehouden. De auto van de twee werd gezien bij een inbraak bij een autobedrijf aan de Varenschut. Daar was in het bedrijf ingebroken, drank gestolen en een automaat opengebroken. De politie lokaliseerde de auto op zijn vluchtroute op de A67. Na een korte achtervolging werd de auto in Geldrop aan de kant gezet. De twee inzittenden werden aangehouden en zijn ingesloten. In hun auto lag de buit van de inbraak van het bedrijf aan de Varenschut. Daarnaast lag er veel inbrekersgereedschap in de auto.

Helmond: Man gepakt na vernielen auto

Zaterdag rond 3.00 uur is op de Oude Huys een man van 29 uit Helmond aangehouden. De eigenaar van een auto zag bij thuiskomst de Helmonder op het dak van zijn auto staan. Hij hield de man aan en heeft hem overgedragen aan de politie. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. De schade, een deuk in het dak, wordt op hem verhaald.

Veldhoven: Rijbewijs ingenomen van dronken bestuurder

Zaterdagmorgen om 1.00 uur is op de Run in Veldhoven een 35-jarige Veldhovenaar aangehouden. De man zat dronken achter het stuur van zijn auto. Bij een ademtest bleek een promillage van 1,5. Het rijbewijs van de Veldhovenaar is door de politie ingenomen. Er wordt bovendien proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Gemert: Dronken bromfietser rijdt terras op

Zaterdag rond 3.00 uur is op het Ridderplein in Gemert een dronken bromfietser aangehouden. De man was met zijn brommer een terras opgereden en gevallen. Toen de politie hem een ademtest afnam bleek hij een promillage van 1,4 te bezitten. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Gemert: Man rijdt met auto door rotonde

De politie heeft zaterdag rond 4.30 uur thuis in zijn woning in Boekel een man van twintig uit die plaats aangehouden. De Boekelnaar was rond 3.30 uur met zijn auto op de Vondellaan in Gemert dwars door een rotonde gereden. Daarbij werd een verkeersbord omver gereden en een deel van het plantsoen plat gereden. Politieagenten konden het spoor van de door de aanrijding vernielde auto gemakkelijk volgen. Ze kwamen uit bij de woning van de verdachte waar de betreffend auto stond. De auto was flink beschadigd en op de voorvelgen zaten zelfs geen banden meer. De bestuurder is meegenomen naar het politiebureau en daar bleek tijdens een ademtest dat hij een alcoholpromillage had van 1,75 . Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingenomen.

Best: Computers gestolen

Vrijdagavond rond 23.45 uur is ingebroken bij een bedrijf op de Bosseweg in Best. Een slot van een poort en een raam werden opengebroken. De inbrekers hebben twee computers en twee flatscreenmonitoren gestolen.