Ingezonden persbericht


BRILJANTE ZEGE VOOR ROBERT DOORNBOS OP SPA-FRANCORCHAMPS!

BRONVERMELDING: Insight F1 Motorsport Report

BRILJANTE ZEGE VOOR ROBERT DOORNBOS OP SPA-FRANCORCHAMPS!

Spa-Francorchamps, 28 augustus 2004 - In zijn negende Formule 3000 optreden van zijn carrière, heeft Robert Doornbos vandaag op Spa-Francorchamps zijn eerste overwinning van het seizoen geboekt. Door zijn teamgenoot Liuzzi op magistrale wijze in het begin van de race te passeren, wist Doornbos zich naar een briljante overwinning te rijden. Met de hierbij behorende tien WK-punten neemt Doornbos met nog één race voor de boeg nu de derde plaats in het kampioenschap in. Doordat de Rotterdammer in het klassement met 38 punten bijna niet meer is te achterhalen door Friesacher, wordt Robert bijna zeker de nieuwe 'FIA International F3000-rookie' van 2004.

Met een uitstekende tweede positie in de kwalificatie, had Robert Doornbos al een goede uitgangspositie voor de 22 ronden tellende race veroverd. Door de wisselvallige weersomstandigheden werd de wedstrijd vanachter de safety-car gestart. Toen de safety-car in de tweede ronde de race vrijgaf had Doornbos een spannend gevecht met Vitantonio Liuzzi die hij niet veel later wist te passeren.

De in Italië woonachtige Doornbos bouwt vervolgens zijn voorspong ronde na ronde gestaag uit op het 6,968 km lange circuit in de Belgische Ardennen. Vier ronden voor het einde maakt de coureur van Team Arden zijn pitstop en behoudt zijn leidende positie. Eén ronde voor tijd rijdt Doornbos de snelste raceronde (2:29.524) en wordt uiteindelijk als winnaar afgevlagd. Hij houdt na de meet maar liefst 27,8 seconden over op Liuzzi die met zijn tweede positie zich de nieuwe FIA International F3000 kampioen mag noemen.

Doornbos: "Het is echt fantastisch om hier mijn eerste overwinning van het seizoen te pakken. Hier heb ik alleen maar van mogen durven dromen. Ik passeerde Vitantonio op Eau Rouge na een spannend duel. Vervolgens heb ik bijna niet meer in mijn spiegels gekeken en geconcentreerd mijn ronden gereden. Het is ongelofelijk dat ik zo snel was met deze regenbanden op dit natte circuit. Met mijn laatste set banden reed ik zelfs de snelste ronde! Vanavond gaan 'Tonio' en ik nog een extra fles champagne ontkurken om onze overwinningen te vieren!"

UITSLAG RACE 09 - FIA INT. F3000 KAMPIOENSCHAP (SPA-FRANCORCHAMPS):


01. ROBERT DOORNBOS (NL), ARDEN INTERNATIONAL, 58:14.019


02. Vitantonio Liuzzi Arden International + 27.803.
03. Jose Maria Lopez CMS Performance + 29.304.
04. Tomas Enge Ma-Con International + 38.305.

05. Patrick Friesacher Coloni Motorsport + 38.406.
06. Tony Schmidt Ma-Con International + 56.8

Nieuws en foto's zijn ook verkrijgbaar via Robert Doornbos' officiële website: www.robertdoornbos.com. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roelof Oosterhuis (+ 31 652 056 637 / media@insightf1.com)

(This mail includes an attachment)

© 2004 All Rights Reserved - www.robertdoornbos.com