Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

30 juli 2004

Amsterdam Open 2004 dwarsgezeten door Filipijnen

Van 29 augustus tot en met 2 september zal in Club 8 Amsterdam het grootste Europese pooltoernooi worden gehouden: het Amsterdam Open 2004 9-ball. Tweehonderdzesenvijftig spelers uit de hele wereld zullen strijden om de eerste prijs van 10.000 dollar.

De absolute top van de wereld zou aanwezig zijn geweest, ware het niet dat een Filipijnse promotor juist op deze data plotseling een groot invitatietoernooi besloot te organiseren. De kersverse wereldkampioen Alex Pagulayan zal hierdoor bijvoorbeeld niet in Amsterdam aanwezig zijn . Een paar dagen later zal hij echter wel acte de presence geven in Egmond, waar de World Pool Masters worden georganiseerd. Hij zal het dan moeten opnemen tegen de trots van Amsterdam en Nederland, Nick van den Berg.

Voor de organisatie van het Amsterdam Open was de aankondiging van het toernooi in Manilla een grote teleurstelling: Er werd ons verteld dat ze de televisierechten al hadden verkocht, en dat ze ´t niet meer konden verschuiven. En nee, ze hadden niet even gekeken naar wat er nog meer werd georganiseerd in de wereld. Sorry daarvoor.

Aldus Dave Goldstein, toernooidirecteur van het Amsterdam Open, die optimistisch blijft. We hebben al veel inschrijvingen en er zullen er nog veel volgen.

Dus niet getreurd, er blijven nog genoeg grote namen over die in Amsterdam zullen aantreden. Tony Drago, het snookerkanon uit Malta, wellicht ook Steve Davis, ex-wereldkampioenen Oliver Ortmann en Johnny Archer: zij zullen de concurrentie zijn voor spelers als Nick van den Berg, Niels Feijen en een enorme groep Duitsers, Engelsen, Fransen, Italianen, Spanjaarden en spelers uit alle windhoeken van de wereld.

Het Amsterdam Open 2004 vindt plaats in Club 8 Amsterdam, gelegen op de Admiraal de Ruyterweg 56 B. Behalve het grote toernooi zelf, zullen er vele kleine toernooien worden georganiseerd. Ook zullen gedurende het evenement verschillende DJ s hun kunsten vertonen en zal op maandag 30 augustus de Londonse rockband Amigdela een concert geven.

Meer informatie:

Dave Goldstein

Toernooidirecteur Amsterdam Open 2004

Tel: 06-4201157

info@amsterdamopen.nl

www.amsterdamopen.nl

www.worldpoolmasters.com