Ingezonden persbericht


Boekpresentatie 'False Flat - Why Dutch design is so good'

Geachte heer/mevrouw,

Op 29 augustus aanstaande verzorgen de Premsela Stichting, het Stedelijk Museum en uitgeverij Phaidon tezamen in de Amsterdamse Club 11 de boekpresentatie van 'False Flat - Why Dutch design is so good'. Auteurs Aaron Betsky en Adam Eeuwens beschrijven in False Flat de belangrijkste Nederlandse ontwerpkenmerken, waarbij ze dwars door de verschillende disciplines heengaan: van architectuur tot grafische vormgeving, van stedenbouw tot interieurontwerp en van vrije vormgeving tot dessinontwerp. Betsky en Eeuwens behandelen in het vierhonderd pagina's en duizend illustraties tellende boek werk van onder andere Rem Koolhaas, MVRDV, Ben van Berkel & Caroline Bos, Marcel Wanders, Petra Blaisse en Jop van Bennekom. Het boek is vormgegeven door Irma Boom.

Opmerkelijk is dat de auteurs de Nederlandse ontwerpgeschiedenis benaderen vanuit een hedendaagse stellingname. Er wordt weinig geduid vanuit het modernisme maar meer vanuit het poldermodel en de internationale oriëntatie van ons land. De Amerikaan Betsky, directeur van het Nederlands Architectuurinstituut, woont en werkt tegenwoordig in Rotterdam. De Nederlander Eeuwens woont en werkt in Los Angeles als schrijver, en is partner bij ontwerpbureau The Culture Industry. Hun buitenlandse blik tekent zowel de selectie als de interpretatie van de in het boek behandelde projecten.

Tijdens de boekpresentatie, die de vorm krijgt van een universitaire promotie, presenteert Aaron Betsky aan de hand van tien stellingen de inhoud van zijn boek. Vijf deskundigen op het gebied van vormgeving en architectuur stellen de auteur vervolgens kritische vragen. Het panel bestaat uit: Prof. dr. J. W. Drukker, Dingeman Kuilman B.A., Tracy Metz B.A., Max Kisman B.A. en Louise Schouwenberg. De presentatie begint om 15.00 uur en vindt plaats in Restaurant/Club 11, Oosterdokskade 3-5, Amsterdams nieuwe 'hotspot' in de voormalige TPG-toren.

Wij verzoeken u u komst per e-mail te melden aan Christiane Bosman, Publicity Phaidon Netherlands and Flanders: cbosman@phaidon.com

Ingezonden persbericht