Gemeente Almere

Volksmuziekdag op het Stadslandgoed de Kemphaan

Op zondag 29 augustus organiseert de gemeente Almere en het Stadslandgoed de Kemphaan een Volksmuziekdag. Laat u trakteren, van 11.00 tot 17.00 uur, op muziekstijlen uit alle windstreken. Van Scandinavische en Ierse tot Griekse en Israëlische volksmuziek. De landelijke entourage van het Stadslandgoed de Kemphaan, is een uitstekend decor voor een treffen van volksmuzikanten. Zoals de theaterfolkgroep KNIJN Knijn uit Eemnes die om 15.00 uur Keltische liederen, Schotse jigs en reels ten gehore zullen brengen.

Foto: www.Knijn-folk.nl

Programma
Het programma is zo samengesteld dat u niets hoeft te missen. Op elk heel uur zullen diverse artiesten op verschillende locaties hun optreden starten.

* Om 11.00, 12.00, 13.00 uur treedt de Almeerse Alderley op. Zij verrassen u met oud Vlaamse en Nederlandse
muziek.

* Uit Groningen komt de zangeres Celtann die u om 11.00, 12.00, 13.00 en 14.00 uur laat genieten van pubsongs en ballades uit de Ierse, Schotse en Bretonse cultuur. Celtann begeleidt haar zang met gitaar en bodhrán (Ierse trommel) daarnaast speelt zij solostukken op de fluit.

* Om 11.00, 12.00, 13.00 en 14.00 uur neemt Flannan uit Vaassen u muzikaal mee naar Ierland met uitstapjes naar Scandinavië en Amerika. Deze groep bestaat uit twee personen en begeleiden zichzelf op banjo, tinwhistle, mandoline en gitaar.
* Nederlandse en Friese muziek uit de tijd van Breughel laat het ensemble Trecento uit Langelille u horen om 11.00, 12.00 en 13.00 uur.

* Ook de groep Windvlaag uit Amsterdam heeft toegezegd te komen. Zij spelen Griekse en Israëlische volksmuziek en Jiddische liederen.
* De dag wordt om 15.00 uur feestelijk afgesloten met een optreden van de theaterfolkgroep KNIJN. Zij zijn bekend van de jaarlijkse optredens tijdens Oerol. Het muzikale palet omvat het geluid van dwarsfluit, tinwhistle, banjo, gitaar, mandoline, viool, accordeon, trekzak en bodhrán. Minder bekende en zeer opvallende klankkleuren worden geproduceerd door de geheel in eigen beheer ontworpen en vervaardigde Van Bezeij-onestep-piano-percusdrum en de Open oor contra-contrabas.

Meer activiteiten
Een Open Podium waar amateur-muzikanten hun werk ten gehore kunnen brengen, is er ook.Ook u wordt van harte uitgenodigd om zelf te spelen. Op het gehele terrein van het Stadslandgoed de Kemphaan mag worden gemusiceerd. Bijvoorbeeld op rustieke plekjes als voor de Schaapskooi of bij de Herman Hake banken. Op het overdekte marktplein kunt u zich uitgebreid laten informeren over het aanbod van muziekinstrumenten en werken.

Zo komt u op het Stadslandgoed de Kemphaan:
Met de fiets volgt u de borden naar knooppunt 85 of 88. Bij knooppunt 85 passeert u de fietstunnel. Bij knooppunt 88 volgt u het Kemphaanpad. Met de auto neemt u op de A6 afrit 5 richting Zeewolde/Utrecht, eerste afslag links.

Op www.kemphaan.nl vindt u een compleet activiteitenoverzicht van de Kemphaan.