Politie Groningen

Persberichten zondag 29 augustus 2004

Provincie Groningen 29-08-2004 -

Aduard: (race)fietser komt te vallen
Een voorbijgangster trof zaterdagmorgen op de Evert Harm Woltersweg in Aduard een man liggen op straat aan. Naast hem lag een racefiets. Het slachtoffer was niet bij kennis waarop een ambulance en de politie werden gewaarschuwd. Het slachtoffer is vermoedelijk met zijn fiets komen te vallen. Hij liep heup- en schouderletsel op en is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht.

Zandeweer: motorrijdster gewond bij ongeval
Bij een éénzijdig verkeersongeval op de Provinciale Weg N999 in Zandeweer is zaterdagmorgen een 23-jarige motorrijdster uit Middelstum gewond geraakt. De vrouw raakte in een flauwe bocht door onbekende oorzaak met haar motor in de berm en kwam te vallen. Ze is met hoofd- en rugklachten en letsel aan een hand naar een ziekenhuis gebracht. Haar motor is door een berger afgevoerd.

Hoogezand: automobilist onder invloed
De politie heeft zaterdagnacht aan de Meint Veningastraat in Hoogezand een 32-jarige automobilist uit die plaats aangehouden voor rijden onder invloed. De man bleek bij een routinecontrole te veel te hebben gedronken (1.57 promille). De man is na verhoor met een rijverbod van 8 uur heengezonden. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed.

Wildervank: vernieling
Aan de Woortmanslaan in Wildervank heeft de politie zaterdagnacht een 15-jarige jongen uit Veendam aangehouden. De knaap bevond zich in een groepje luidruchtige jongeren en trok in het voorbijgaan een reclamebord van een lantaarnpaal. Hij werd meegenomen naar het bureau en kreeg proces-verbaal. Na verhoor is hij aan zijn ouders overgedragen.

Westernieland: man schiet op lantaarnpalen
In zijn woning in Westernieland heeft de politie zaterdagnacht een 38-jarige man aangehouden. Bewoners van de Schaapweg meldden de politie dat er in de onmiddellijke nabijheid werd geschoten met een vuurwapen. Politiemensen die een onderzoek instelden constateerden dat de straatverlichting op een aantal plaatsen uit was en troffen bij één van de lantaarnpalen patroonhulzen uit een klein kaliber vuurwapen aan. Nader onderzoek wees in de richting van de verdachte. Hij werd door de politie van zijn bed gelicht en aangehouden. Bij onderzoek in de woning van de verdachte overhandigde die een vuurbuks aan de agenten. Het wapen met bijbehorende munitie is in beslag genomen. Ook troffen agenten in de woning een luchtdrukwapen (pompbuks) aan. Ook dit wapen is voor nader onderzoek op basis van de Wet Wapens en Munitie door de politie meegenomen. De verdachte is ingesloten.

Groningen: wildplasser aangehouden
Een 21-jarige man uit Tilburg is zaterdagnacht door de politie aangehouden en meegenomen naar het bureau. De man stond in de Papengang op straat te plassen en kreeg een bekeuring. Hij gaf echter onjuiste persoonsgegevens op en werd voor onderzoek meegenomen. Hij bleek in het bezit te zijn van identiteitspapieren van twee personen. Ook over de woonplaats van de verdachte kon geen duidelijkheid worden verkregen. De man is ingesloten voor nader onderzoek naar zijn identiteit en woon- of verblijfplaats.

Groningen: bromfietser onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie zaterdagnacht aan de Van Loghemstraat in Groningen een 17-jarige bromfietser uit Groningen aangehouden. De jongeman weigerde een stopteken van de politie op te volgen en probeerde aan een controle te ontkomen. Bij een korte achtervolging die ontstond kwam de verdacht in een bocht met zijn snorfiets te vallen. Hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren en werd meegenomen naar het bureau. Daar wees de ademanalyse een bloedalcoholgehalte uit van 1.12 promille. Na verhoor is de knaap overgedragen aan zijn ouders. Hij krijgt proces-verbaal voor rijden onder invloed en negeren van een stopteken. Er is hem een rijverbod van 5 uur opgelegd.

Groningen: dronken vrouw aangehouden
Zaterdagmiddag heeft de politie op het Zuiderdiep in Groningen een 40-jarige vrouw uit Groningen aangehouden. De vrouw werd in betrekkelijk korte tijd twee keer laveloos liggend op straat aangetroffen. Ze is ingesloten en krijgt proces-verbaal voor openbare dronkenschap.

Groningen: agressieve Noor aangehouden
De politie heeft zaterdagmorgen op het Hoendiep in Groningen een 40-jarige man uit Molde (Noorwegen) aangehouden. De man raakte om nog onbekende reden buiten zinnen en werd agressief. Hij liep te schreeuwen en bedreigde een brugwachter en bekogelde die met bierblikjes en stenen. Ook probeerde hij de brugwachter te slaan. De man bedreigde meerdere voorbijgangers en sloeg één van hen met een ijzeren stang. Bij de komst van de politie verschanste de man zich in zijn auto en weigerde uit te stappen. Hij vergrendelde de deuren en ging op de bank liggen. Agenten sloegen hierop een ruit van de camper van de verdachte in en hielden hem aan. De verdachte is naar het bureau gebracht en na onderzoek door een arts ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Gordelcontroles: zaterdag
Groningen: Friesestraatweg Gecontroleerd: 325 autos, aantal bekeuringen 12.
Zuidhorn: Burgemeester Kruisingalaan Gecontroleerd: 225 autos, aantal bekeuringen: 15.
Mensen die geen autogordel dragen krijgen een geldboete van 45 euro.