Ingezonden persbericht


betreft: programma van nieuw theaterseizoen online

Leeuwarden, 29 augustus 2004

Persbericht

Theater Romein heeft programma online

LEEUWARDEN Om alvast een eerste kennismaking te kunnen maken met het programma van Theater Romein kun je terecht op internet. De website van het theater laat de programmering zien voor de eerstkomende vier maanden van het nieuwe theaterseizoen. www.theaterromein.nl laat een spannend en avontuurlijk programma zien op het gebied van pop, jazz, world, contemporary music, klassieke muziek en beeldende kunst. Enkele hoogtepunten zijn de Robbie Williams tribute, Andre Manuel, het nieuwe theatertalent Jetse Batelaan, en de kunstenaars van De HuMobisten die met een optreden van de emocoreband Feverdream aan de slag gaan.

Het seizoen gaat 4 september van start gaat met exposities in het kader van de fotomanifestatie Noorderlicht. Anderhalve week later barst het zaalprogramma op donderdag 16 september ook los met een jazzconcert van Trio Eckhardt - ^ahin - Hart. Bassist Kai Eckhardt maakte deel uit van het John McLaughlin Trio en werkte samen met Chick Corea en Bill Evans om er maar een paar te noemen. Het concert wordt s middags voorafgegaan door een workshop om vijf uur s middags. De gitarist Timuçin ^ahin gaat dan nader in op het gebruik van live-electronica in de muziek.

Het nieuwe theaterseizoen wordt gekenmerkt door zoveel mogelijk de vernieuwing binnen de kunsten aan bod te laten komen toegesneden op een jongerenpubliek. Nieuw dit jaar is LAB LWD, dat met #000 van start gaat op 1 oktober. Deze laboratoriumavonden zijn open sessies waarin er van alles uitgeprobeerd kan worden op elk kunstgebied. Het moet een proeftuin worden voor musici, dj s/vj s, spoken word performers, theatermakers, stand up-ers; van kunstenaar tot knutselaar. Hiervoor kun je je aanmelden via tel. 058-2155783 of via info@theaterromein.nl

(einde persbericht)

bijgesloten foto s: - Kai Eckhardt (van het Trio Eckhardt - ^ahin - Hart (te zien 16 september))


- Timuçin ^ahin (van het Trio Eckhardt - ^ahin - Hart (16 sept.) en Occult (7 okt.))

Verdere informatie kunt u verkrijgen bij Theo Oppewal:

T H E A T E R R O M E I N Bagijnestraat 59 8911 DN Leeuwarden

tel. 058 2155783 (kantoor) tel. 058 2158215 (kassa)website: www.theaterromein.nl

openingstijden kantoor: di-vr 10.00-17.00 uur

openingstijden kassa: di-za 12.00-17.00 uur en verder rond voorstellingen/concerten