Stad Utrecht, 11.35 uur

Utrecht 29-08-2004 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Gewapende overval

UTRECHT Omstreeks 01.00 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag kwam er bij de meldkamer van de politie de melding binnen dat er een gewapende overval had plaatsgevonden op een horecagelegenheid aan het Veeartsenijpad.

Kort na sluitingstijd kwamen twee mannen de gelegenheid binnen. De eerste man eiste van de aanwezige medewerkers geld onder bedreiging van een wapen.

Na een paar minuten verlieten de mannen met onbekende buit de zaak.

Naar aanleiding van het opgegeven signalement, werden op het Kardinaal Alfrinkplein kort na de overval twee mannen en een vrouw aangehouden. Omdat er sprake was van een mogelijk vuurwapen, werd hiervoor van de uitpraatprocedure gebruik gemaakt. Bij nader onderzoek bleken zij niets met de overval te maken te hebben.

De overvallers waren beiden rond de twintig jaar, hadden een getinte huidskleur, een tenger postuur en waren in het zwart gekleed.

Nabij de horecagelegenheid worden regelmatig honden uitgelaten. Vlak voor de overval werd door een medewerker van de horecagelegenheid nog een man gezien die zijn hond uitliet. Hij, en anderen die de politie mogelijk meer kunnen vertellen over de overval, worden verzocht te bellen met de politie in Utrecht op telefoonnummer 0900-8844.

Onder invloed

UTRECHT - Omstreeks 04.20 uur werd op de Acaciastraat een automobilist staande gehouden. Agenten hadden even daarvoor gezien dat de man door rood licht was gereden. Nadat de man eerst een valse naam had opgegeven, bleek het te gaan om een 21-jarige Utrechter. Hij bleek ook teveel te hebben gedronken (770 ug/l) waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Ook had hij nog twee boetes openstaan met en totaalbedrag van meer dan duizend euro.

De man werd ingesloten.

Wegenwachter mishandeld

UTRECHT- Op de Waterlinieweg werd zaterdagavond omstreeks 21.00 uur een 30-jarige Utrechter aangehouden.

De man stond met pech aan zijn auto langs de weg en werd omstreeks 20.30 uur geholpen door de ANWB-wegenwacht.

Toen bleek dat de auto niet ter plaatse gerepareerd kon worden, werd de bestuurder boos. Hij werd verbaal agressief waarna de medewerker van de Wegenwacht in zijn auto plaatsnam om weg te rijden. De Utrechter kwam hem achterna, maar de wegenwachter had inmiddels de auto afgesloten. Vervolgens stompte de agressieve man twee maal op de auto die daarbij twee deuken opliep.

De medewerkers van de ANWB belde de politie die de man kort daarna op de Waterlinieweg kon aanhouden.

Fietser gewond

UTRECHT - Een 41-jarige fietser raakte zaterdagavond omstreeks 18.00 uur gewond toen hij op de kruising van de Amsterdamsestraatweg met het Oppenheimplein geen voorrang verleende aan een auto die op de Amsterdamsestraatweg reed. De fietser kwam vanaf het Oppenheimplein en zag de auto die van links kwam niet aankomen.

Hij werd met een gebroken kaak en pols naar het ziekenhuis vervoerd. Daar werd tevens zijn bloed onderzocht omdat zijn adem naar alcohol rook. De uitslag van het bloedonderzoek volgt later.

Schennispleger aangehouden

UTRECHT Zaterdagmiddag omstreeks 17.45 uur kwam er bij de politie een melding binnen van een man die op de Oudegracht schennis pleegde.

Agenten gingen ter plaatse en hielden de man aan.

De man zal een medische behandeling ondergaan.