Lekstroom, 11.40 uur

Utrecht 29-08-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Onder invloed

VIANEN, NIEUWEGEIN, HOUTEN Omstreeks 02.00 uur werd een dronken bestuurder aangehouden op de Aime Bonnastraat in Vianen. Hij werd staande gehouden ter controle en agenten roken alcohol. De 45-jarige man uit Vianen blies 765 ug/l en moest zijn rijbewijs inleveren.

Tijdens een surveillance zagen agenten op de Sluyterslaan in Nieuwegein een automobilist zijn auto keren bij het zien van de politie. De automobilist werd achtervolgd omdat de agenten dit gedrag niet vertrouwden. Op de Wijnesteinstraat werd de auto even later aangetroffen; de bestuurder, een 20-jarige man uit Nieuwegein, zat er nog in. De adem van de bestuurder rook naar alcohol. Hij blies 425 ug/l. De man ontkende in de auto gereden te hebben. Op het politiebureau beledigde de man een van de agenten. Twee processen-verbaal rijker kon de man het bureau omstreeks 05.00 uur verlaten.

Een aanrijding op de Rondweg West in Houten was aanleiding voor de politie om de bestuurder aan een blaastest te onderwerpen. De blaastest op straat wees uit dat de man teveel had gedronken, maar een ademanalysetest op het bureau kon niet worden uitgevoerd omdat de man naar het ziekenhuis werd vervoerd. Bij de aanrijding had de man een lantaarnpaal geraakt en omdat hij geen gordel droeg, had hij een hoofdwond opgelopen.

De weg moest door de brandweer worden schoongespoten in verband met een oliespoor.

De 20-jarige man uit Houten kon na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis. Er werd bloed afgenomen om te testen op de mate van alcoholgebruik.

Openlijke geweldpleging

HOUTEN Omstreeks 01.00 uur ontstond aan de Meerkoetweide onenigheid tussen een aantal jongeren. Een van de jongeren werd agressief en deelde kopstoten uit aan een 16-jarige jongen uit Houten. Deze raakte daarbij gewond in zijn gezicht . Ook dreigde hij met een schroevendraaier. Toen agenten ter plaatse kwamen, was de verdachte er vandoor gegaan. Naar aanleiding van het opgegeven signalement werd omstreeks 02.10 uur op Het Rond vermoedelijk de verdachte jongeman aangetroffen.

Agenten vroegen de man zijn naam op te geven, wat hij weigerde. Vervolgens dreigden agenten met aanhouding als hij zijn naam niet opgaf. De man zei toe mee te gaan naar het bureau. Onderweg naar de politie-auto, wilde de jongen weglopen. Dit werd belet door een agent die daarna een vijftal vrienden van de jongen van zich af moest slaan die de aanhouding wilden belemmeren.

Uiteindelijk werden drie personen aangehouden. De 25-jarige Utrechter voor openlijke geweldpleging, een 25-jarige Utrechter en een 23-jarige Houtenaar voor belemmering. Een agent raakte licht gewond bij de vechtpartij.