Rijn & Venen, 11.40 uur

Utrecht 29-08-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Fietsendief

ABCOUDE- Zaterdagavond omstreeks 23.30 uur werd een 17-jarige Amsterdammer aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een fiets te hebben gestolen.

Eerder die avond werd de politie gebeld met de mededeling dat iemand zijn fiets terugzag die hij twee dagen daarvoor als gestolen had opgegeven. De fiets stond vast aan twee andere fietsen.

De fiets werd meegegeven aan de rechtmatige eigenaar. Toen de 17-jarige Amsterdammer later die avond agenten aansprak dat zijn fiets weg was, die aan twee andere fietsen vaststond, werd hij aangehouden en ingesloten, verdacht van stelen of helen van de fiets.

Openbare dronkenschap

ABCOUDE - Een 26-jarige Amsterdammer werd aangehouden voor openbare dronkenschap en belediging nadat hij zich in de nacht van vrijdag op zaterdag vervelend had gedragen op het Raadhuisplein.

Omstreeks 02.30 uur waren agenten naar het Raadhuisplein gestuurd omdat er onrust was ontstaan in een groepje mannen. Verdovende middelen waren vermoedelijk de oorzaak van de onenigheid.

De Amsterdammer was erg vervelend, weigerde zich te verwijderen en beledigde de agenten. Hij werd in de cel gezet.

Handel in verdovende middelen

ABCOUDE - Op de Raadhuislaan werd omstreeks 03.15 uur een 26-jarige man uit Amsterdam aangehouden die verdacht werd van de handel in verdovende middelen.

Omdat diverse maatjes van de man de aanhouding wilden beletten, moesten agenten naar geweldsmiddelen grijpen. Met het gebruik van de lange wapenstok bleven de vrienden uiteindelijk op afstand.

Even later verschenen zij echter aan het politiebureau en probeerden agenten te beletten het bureau in te gaan. Een 27-jarige Amsterdammer werd daarbij aangehouden omdat hij de agenten bedreigde.