Heuvelrug, 12.00 uur

Utrecht 29-08-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Geweld in uitgaansleven

WIJK BIJ DUURSTEDE Twee agenten zijn zaterdagavond rond 21.45 uur licht gewond geraakt bij een aanhouding op de Markt.

Surveillerende agenten werden aangesproken door een vrouw die aangaf even daarvoor klappen gekregen te hebben van een man. Dit nadat zij hem erop aansprak dat hij zich aan haar opdrong. Terwijl de vrouw de agenten aansprak liep de verdachte, een 30-jarige inwoner van Wijk bij Duurstede langs. De agenten spraken de man aan en vertelden hem dat hij was aangehouden.

Meteen begonnen meerdere vrienden van de man zich met de aanhouding te bemoeien. Extra agenten kwamen ter plaatse om de groep in bedwang te houden. De verdachte verzette zich hevig en sloeg en schopte de agent.

Er werd pepperspray gebruikt om de man onder controle te krijgen waarna hij geboeid werd overgebracht naar het politiebureau. Ook een 31-jarige inwoner van Wijk bij Duurstede werd met pepperspray bespoten en geboeid afgevoerd nadat hij probeerde de aanhouding te beletten en met de agenten begon te vechten.

Beiden zijn ingesloten op het politiebureau.

Aanrijding met alcohol in het spel

WIJK BIJ DUURSTEDE Een 16-jarige bromfietser uit Wijk bij Duurstede is zaterdagavond rond 20.00 uur gewond geraakt nadat hij op de Wijkersloot werd aangereden door een 52-jarige plaatsgenoot. Deze laatste verleende geen voorrang aan de jongen. De gewaarschuwde politie liet de automobilist een blaastest afleggen waaruit bleek dat hij teveel gedronken had (390 ug/l). Hierop werd hij aangehouden.