Eemland noord, 12.15 uur

Utrecht 29-08-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Groot aantal autos vernield

BAARN In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn op de Kurgerlaan, Nassaulaan, Smutslaan, Wittelaan, Altalaan en de Sophialaan een kleine 40 autos vernield. Bij de meeste werden de banden lek gestoken en enkele werden ook bekrast. De politie stelt een onderzoek in en roept alle gedupeerden op, aangifte te doen. Daarnaast is de politie op zoek naar getuigen, zij worden verzocht te bellen met de politie van district Eemland noord, tel: 0900-8844.

Radardetector

Een 57-jarige inwoner van Amersfoort is op de Birkstraat in Soest betrapt op het hebben van radardetector. Dit door een agent van de verkeersdienst die in zijn auto een radardetector- detector had. De detector van de Amersfoorter is in beslag genomen.

Bedreiging

SOEST Op de Smitsweg heeft de politie zaterdagavond rond 19.00 uur drie mannen (29,33 en 29 jaar uit resp. Groningen, Emmen en Emmen) aangehouden op verdenking van bedreiging. Al eerder op de avond ontving de politie een melding dat er twee mannen bij een huis aan de deur waren geweest en bedreiging naar de bewoner hadden geuit. Toen de politie ter plaatse kwam waren de mannen verdwenen, maar even later kwamen zij terug, dit keer kwam er een melding dat er ook gevochten zou worden. Toen de politie ter plaatse kwam en de mannen wilde aanhouden, werd een agent door een man bedreigd met een kapotgeslagen bierfles. Hierop heeft de agent zijn vuurwapen getrokken om de man onder controle te krijgen. De drie mannen zijn ingesloten op het politiebureau voor verder onderzoek. De onenigheid ligt vermoedelijk in de relatiesfeer.