Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem, gewonden bij ongevallen

Publicatiedatum: 29-08-2004

Een 20-jarige Arnhemse automobiliste is zaterdagmorgen gewond geraakt bij een ongeval op de Wagnerlaan in haar woonplaats. De vrouw reed over de Wagnerlaan, komende uit de richting van de Apeldoornseweg. Zij had niet de gehele tijd haar voertuig onder controle en in een bocht kon het gebeuren dat zij de macht over het stuur verloor. De auto begon te slippen en kwam in de berm terecht. Het voertuig kantelde, kwam op de linkerzijde terecht en botste tegen een boom. De brandweer heeft de bestuurster uit haar auto bevrijd. Zij is vervolgens voor medische behandeling aan haar (nog onbekende) letsel overgebracht naar het Rijnstate ziekenhuis.
Op de Voetiuslaan in Arnhem raakte een 25-jarige bromfietsster uit Arnhem gewond, toen zij botste met de auto van een 54-jarige Duivenaar. De automobilist reed vrijdagmiddag over de parallelweg van de Voetiuslaan. Bij een parkeerplaats sloeg hij linksaf en liet hij vermoedelijk de hem tegemoetkomende Arnhemse niet voor gaan. De vrouw kampte na de botsing onder meer met een pijnlijk been.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, snelheidscontrole

Publicatiedatum: 29-08-2004

Op de Koningsweg in Arnhem is vrijdag tussen 06.37 uur en 12.28 uur een snelheidscontrole gehouden door het Verkeershandhavingsteam. Van de 1760 passanten reden er 45 met een te hoge snelheid.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, Arnhemmers aangehouden op verdenking autodiefstal
Publicatiedatum: 29-08-2004

Een 23-jarige Arnhemmer en zijn 28-jarige plaatsgenoot zijn zaterdagochtend (rond 03.50 uur) aangehouden op de Papaverstraat in Arnhem. Beiden worden verdacht van de diefstal van een auto. Bij de politie werd die ochtend gemeld dat er uit de wijk Plattenburg een auto werd gestolen. Op de Pleijweg kwam een agent de wagen tegen, maar toen hij een stopteken gaf, verhoogde de bestuurder van de auto zijn snelheid en reed de Ir. Molsweg in. Op de Huissensestraat mengde een tweede politieauto zich in de achtervolging. Op de kruising Lisdoddelaan/Papaverstraat raakte de auto met daarin de twee Arnhemmers in een slip; daarbij werd een politieauto geraakt. De auto kwam tegen een boom tot stilstand. Het duo probeerde nog te voet te vluchten, maar deze poging werd gestaakt nadat een agent een waarschuwingsschot loste. Vervolgens werden de Arnhemmers aangehouden. Het tweetal is vermoedelijk bij de botsing met de boom gewond geraakt (de 23-jarige heeft mogelijk zijn arm gebroken en de 28-jarige zou een snijwond hebben opgelopen). Zij zijn voor medische controle en behandeling overgebracht naar het Rijnstate ziekenhuis.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606