Politie Gelderland-Midden

Nijkerk; man raakt hond kwijt bij aanhouding

Publicatiedatum: 29-08-2004

De politie in Nijkerk heeft op zondag 29 augustus op de Pinksterbloem in Nijkerk een 39-jarige man uit Hoevelaken aangehouden, omdat hij weigerde zich uit de buurt te verwijderen. De hond van de man is door de politie in beslag genomen, omdat de man dreigde deze tegen de agenten op te zullen zetten.

Het incident zou spelen rond een kennelijke vernieling, waar de verdachte rond 4.00 uur de vermeende dader voor uit zijn bed belt. Hoewel de verdachte zegt niet gezien te hebben wie de vernieling (aan zijn auto) heeft gepleegd, vertelt hij zeker te weten dat de man die hij uit bed gebeld heeft dit feit gepleegd heeft. De man zou hem vaker "dwars" gezeten hebben. In de nachtelijke discussie die rond de woning volgt (waarbij over en weer harde woorden gevallen zouden zijn en mogelijk ook is geslagen), zou de verdachte ook al met zijn hond gedreigd hebben. Drie vrienden van de verdachte zouden hem daarbij vergezellen. Deze vrienden vertrekken later op aandringen van de inderhaast gealarmeerde politie.

Aangehouden
De man uit Hoevelaken wil niet weg gaan. Ook na herhaalde vordering van de politie weigert hij te vertrekken. Als een hondengeleider van de politie de hond van de man in beslag heeft genomen, wordt ook de verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Ede. De inmiddels weer in vrijheid gestelde verdachte ontkent dat hij zijn hond tegen de politie heeft opgehitst. Ook zegt hij bewust niet weg gegaan te zijn, omdat hij vond dat hij - als burger op de openbare weg
- in zijn recht heeft gestaan. De vernieling aan zijn auto moet nog worden onderzocht. Inmiddels heeft de Officier van Justitie bepaald dat de in beslag genomen hond terug mag worden gegeven aan de eigenaar. Het politieonderzoek zal worden voortgezet. Er wordt proces-verbaal op gemaakt.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden, district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688 221

---