Gemeente Tilburg

14 juli 2004

Bericht Nederlands Textielmuseum

Verzamelworkshops voor kinderen in Textielmuseum

Tot 5 september staat de tentoonstelling Tilburg Verzamelt! in het Nederlands Textielmuseum. Het is de eerste tentoonstelling van het nieuwe Stadsmuseum Tilburg. In totaal zijn er veertien typisch Tilburgse verzamelingen te zien van Tilburgers. De vijftiende collectie is van de gemeente zelf. Die stamt nog uit de tijd dat er voor het eerst gesproken werd over een Stadsmuseum. Je vindt er Tilburgse feestliedjes, muziekinstrumenten en oude spullen van de brandweer. In een speciale vitrine staan verzamelingen van leerlingen van 2College West. Zij zochten bij elkaar die ze willen bewaren voor later. Kortom, de moeite waard om eens te zien wat Tilburg allemaal verzamelt. Bij de tentoonstelling zijn speurtochten en verzameldozen verkrijgbaar. En als je tussen de 6 en 12 jaar bent, kun je je inschrijven voor een speciale workshop.

Speurtocht en verzameldoos

Tegenwoordig verzamelen kinderen Pokémon- en Yu-gi-oh!kaarten, poppen, pluchen beesten, dolfijnen of Scooby-dootouwtjes. Verzamel jij ook? Bij de tentoonstelling is een speurtocht verkrijgbaar. In de museumwinkel kun je bovendien een echte verzameldoos kopen. Het is een lege doos, maar je kunt hem zó maken dat jouw verzameling er in past. In de doos zitten etiketjes, labeltjes en plakkertjes. Daarmee kun je aangeven wat de naam is van een voorwerp, in welk jaar je het gekregen hebt en van wie.

Workshops 'verzamelen' voor kinderen van ongeveer 6 tot 12 jaar

In de laatste week van de zomervakantie kun je meedoen aan een speciale workshop 'verzamelen' in het Textielmuseum. Er kunnen per workshop 15 kinderen meedoen. Eerst bekijk je samen de tentoonstelling 'Tilburg verzamelt!' Daarna loop je door het museum om allerlei dingen van textiel te verzamelen; een plukje wol, een stukje rondbreisel en een geweven lapje. In de cursusruimte staat een verzameldoos klaar. Daar ga je onder begeleiding knutselen om je verzameling compleet maken. De workshop duurt ongeveer 2 uur.

Op de volgende dagen kun je meedoen aan de workshop 'verzamelen'. Zondag 29 augustus
Dinsdag 31 augustus
Woensdag 1 september
Donderdag 2 september
Vrijdag 3 september
Zaterdag 4 september
Zondag 5 september

Tijden

12.00 tot 14.00 uur
14.30 tot 16.30 uur

Inschrijven

Je schrijft je in bij de balie van het Nederlands Textielmuseum, telefoon 013 - 54 94 564

Kosten

Entree museum E 1,75
Verzameldoos E 1,15


---- --