Gemeente Alkmaar


Alkmaarse kermis sluit af met vuurwerk

27 juli 2004

De Zomerkermis van Alkmaar, van vrijdag 20 tot en met 29 augustus, sluit af met een spetterend vuurwerk. Zondag 29 augustus is om 22.00 uur vanaf de Kanaalkade een show van siervuurwerk tot zo'n 40 meter hoogte te bekijken. In het kader van Alkmaar 750 jaar heeft de gemeente Alkmaar dit geregeld.

Het vuurwerk is op proef. In het komend najaar vindt een evaluatie van de kermis plaats, waarbij ook opmerkingen van buurtbewoners meegenomen worden. Dan wordt onder andere bekeken, of het vuurwerk ook volgend jaar weer kan plaatsvinden.

Naast het vuurwerk zijn er dit jaar weer veel activiteiten tijdens de kermis. Bij de officiële opening op vrijdag 20 augustus, 16.00 uur is er een visuele en symbolische openingsact op de Kanaalkade ter hoogte van de Brandweer-kazerne. Dit is met Tiramisu en wethouder Godijn (Evenementenbeleid). De Parade van Tiramisu is een kleurrijke optocht van steltlopers en muzikanten met schitterende kostuums, veel kleur, beweging en live muziek. Rond 17.30 uur is Tiramisu nog een keer te zien, dan op het Canadaplein.

Op de overige kermisdagen is ook van alles te beleven, naast de kermisattracties zelf natuurlijk. Zo komen de clowns Pluk en Plof kinderen vermaken met hun grappen en grollen, Sambaband Tropical 11 trekt door de binnenstad met swingende Braziliaanse beats, en ook `Toeters en Bellen' met ingepolderde 'highlife', merengue, ska en een smakelijke rap komt naar de kermis.
Als vanouds is het woensdagmiddag kindermiddag. Tussen 14.30 en 17.30 komt SponsBob naar het kermisterrein. Hij deelt ook de prijzen uit van de kleurwedstrijd die in de Kermiskrant staat. Donderdag 26 augustus is het weer `populaire dag': gehandicapten en bewoners van enkele verpleeghuizen en zorgcentra worden door de gemeente en de kermisexploitanten eens extra in het zonnetje gezet. Een promotieteam met kortingsbonnen loopt ook op meerdere dagen de binnenstad rond.

Kermisterrein
De kermis is dit jaar op: Kerkplein en Canadaplein (gedeeltelijk); Sint Laurensstraat; Gedempte Nieuwesloot (ook het gedeelte tussen Marktstraat en Kanaalkade); Hofplein / Dubbele buurt; Gewelfde Stenenbrug; Kanaalkade, tussen de Paternosterstraat en de Gedempte Nieuwesloot.

Openingstijden kermis
Vrijdag 20 augustus vanaf 11.00 uur tot 01.00 uur, de beide zaterdagen van 11.00 uur tot 01.00 uur, zondag 22 augustus van 13.00 uur tot
01.00 uur, maandag 23 tot en met donderdag 26 augustus van 14.00 uur tot 01.00 uur, vrijdag 27 augustus van 10.00 uur tot 01.00 uur en zondag 29 augustus van 13.00 uur tot 24.00 uur.

Kermiskrant
Woensdag 18 augustus komt de Kermiskrant uit, een krant met allerlei informatie over de kermis. Deze krant wordt in grote oplage verspreid: minstens 100.000 huishoudens krijgen de krant als bijlage in het Alkmaars Weekblad, daarnaast zijn er ook losse exemplaren verkrijgbaar onder andere bij de VVV en campings in Alkmaar en omgeving.

27 juli 2004