Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 29 augustus 2004

* DRIE DODEN BIJ AANRIJDING
RIDDERKERK - Bij een aanrijding zaterdagmorgen vroeg omstreeks half vijf op de rijksweg A16 richting Dordrecht, waarbij drie auto's betrokken waren, zijn drie mannen uit Engeland (28 en 34 jaar) om het leven gekomen.
Een twintigjarige vrouw uit Rotterdam verloor, door nog onbekende oorzaak, de macht over het stuur waarna de auto in de slip raakte, tegen de vangrail botste en tenslotte tot stilstand kwam op de rijbaan. De 34-jarige Engelsman bemerkte het ongeval op en kon nog tijdig remmen. Een 47-jarige bestuurder uit Schiedam van een achter op komende auto bemerkte dit te laat op en reed tegen de auto van de Engelsman. De 34-jarige man, alsmede zijn 28-jarige inzittende overleden ter plaatse. Een andere 28-jarige inzittende werd in kritieke toestand met een spoedtransport door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Daar overleed de man enkele uren later aan zijn verwondingen. De 47-jarige Schiedammer werd aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het Als gevolg van de aanrijding was de rijksweg A16 enige uren afgesloten voor het verkeer. Omstreeks half tien werden de rijbanen weer vrijgegeven. De Technische Ongevallen Dienst stelt een nader onderzoek in.


* PREVENTIEF FOUILLEREN IN WIJKEN BLOEMHOF, HILLESLUIS EN OUDE

NOORDEN
ROTTERDAM - Door politiemensen van de districten Feijenoord-Ridderster en De Noordhoek werden vrijdagmiddag en
-avond acties preventief fouilleren gehouden in de veiligheidsrisicogebieden Bloemhof, Hillesluis en Oude Noorden. Tussen half twee en tien uur werden in totaal 617 personen op straat gefouilleerd en 276 auto's gecontroleerd. Er werden 19 personen aangehouden, waarvan zeven op grond van de Wet Wapens en Munitie. In beslag genomen werden acht steek-, drie slagwapens en gebruikershoeveelheden cocaïne en XTC.
Tevens werden 48 processen-verbaal opgemaakt aan automobilisten voor diverse verkeersovertredingen.


* BAKKERIJ OVERVALLEN
SCHIEDAM - Zaterdagmiddag werd een bakkerij in de Lange Kerkstraat overvallen. Omstreeks kwart over vier kwam een man de winkel binnen. Onder bedreiging van een vuurwapen werd een personeelslid gesommeerd geld af te geven. Met een geldbedrag rende de overvaller vervolgens het pand uit en vluchtte in onbekende ROTTERDAM - Zondagmorgen werd een 31-jarige man uit Ridderkerk op een terras in de Karel Doormanstraat beroofd van zijn portemonnee, waarin onder meer een rijbewijs en bankpassen. Het slachtoffer werd door twee mannen aangesproken, waarna één van hen zijn portemonnee weggriste. Met de buit nam het tweetal vervolgens de benen. Hierop zette de 31-jarige man de achtervolging in, maar moest deze staken toen één van de verdachten een vuurwapen op hem richtte. Een door politiemensen ingesteld onderzoek naar de berovers leverde vooralsnog geen resultaat op.


* SCHOT GELOST BIJ VECHTPARTIJ
ROTTERDAM - Zaterdagmorgen omstreeks zes uur ontstond op de Mauritsweg een vechtpartij. Een man en een vrouw (identiteiten nog onbekend) hadden, om nog onbekende reden, onenigheid gekregen. Enkele omstanders waren getuige van de woordenwisseling, waarop ze zich met de ruzie bemoeiden. Hierop werd de man diverse malen geschopt en geslagen. Toen plotseling een schot werd gelost, renden de omstanders weg. De man en vrouw konden, na verhoor, hun weg vervolgen. De recherche van het district Rotterdam-Centrum stelt een nader onderzoek in.


* NEPAGENTEN ACTIEF
ROTTERDAM - Zaterdagmorgen omstreeks kwart over elf werden aan de Leuvehaven een 34-jarige man en een 25-jarige vrouw, beiden uit Poeldijk, beroofd van hun geld. De slachtoffers werden aangesproken door enkele mannen, die zich voordeden als politieagenten. Hierbij vroegen de verdachten om hun portemonnees die vervolgens werden doorzocht. Toen de nepagenten even later waren verdwenen, bemerkte het tweetal dat uit de portemonnees enkele honderden euro's waren weggenomen.