Persberichten regio Brabant-Noord 29 augustus

's-Hertogenbosch 29-08-2004 - .

WINKELDIEFSTAL

's-Hertogenbosch - Zaterdagmiddag is in een winkel aan de Hooge Steenweg een 27 jarige vrouw uit 's-Hertogenbosch aangehouden. Zij werd door de beveiligingsmedewerker betrapt bij het wegnemen van cosmetica en is overgedragen aan de politie. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

LEEUW GESTOLEN

's-Hertogenbosch - Zaterdagavond meldde een getuige dat twee jongens een pluche leeuw hadden gestolen uit een kermiskraam aan de Hooge Steenweg. De politie zag het duo later met de Leeuw over de Zuid Willemsvaart lopen. Beide knapen, 14 en 16 jaar oud, zijn aangehouden.

VALSE NAAM

's-Hertogenbosch - Een 17 jarige jongen uit 's-Hertogenbosch reed zaterdagavond zonder toestemming van de eigenaar met een personenauto over het Wielsem. De auto was van zijn oma die niet wist dat haar kleinzoon de auto mee had. De jongen gaf bij controle aan de politie een valse naam op. Hij is aangehouden. Nadat tegen hem proces-verbaal was opgemaakt terzake het rijden zonder rijbewijs en opgeven van een valse naam is hij in vrijheid gesteld.

DOORGEREDEN NA ONGEVAL

's-Hertogenbosch - Een 28 jarige inwoner van 's-Hertogenbosch veroorzaakte zaterdagavond op de Marie Koenenlaan in zijn woonplaats een verkeersongeval. Hij botste tegen een geparkeerd staande personenauto die daardoor beschadigd werd en reed vervolgens door. Een getuige had het merk en de kleur en een gedeelte van het kenteken genoteerd. De verdachte kon later op zijn woonadres worden aangehouden.

OPENLIJKE GEWELDPLEGING

's-Hertogenbosch - In de nacht van zaterdag op zondag zagen surveillerende agenten dat op een terras van een horecazaak aan de Parade een meisje ten val kwam en daarna door twee andere 'dames' geschopt werd. Het slachtoffer, een 18 jarige inwoonster van 's-Hertogenbosch bleek de gehele voorgaande avond al lastig gevallen te zijn door het tweetal, waarvan er een een ex-vriendin was. Buiten zag het tweetal, een 20 jarige inwoonster van 's-Hertogenbosch en een 16 jarige Berlicumse huns kans schoon. Een van hen gaf et slachtoffer een forse duw waardoor zij ten val kwam. Daarna schopten zij het op de grond liggende slachtoffer tegen het lichaam. De beide belaagsters zijn aangehouden.

ALCOHOLCONTROLES

's-Hertogenbosch - Zaterdagavond zijn op diverse locaties in 's-Hertogenbosch alcoholcontroles gehouden. Tegen zes automobilisten is proces-verbaal opgemaakt omdat zij te veel alcoholhoudende drank op hadden. Van een 42 jarige man uit Berlicum is het rijbewijs ingevorderd omdat hij wel erg diep in het alcoholglaasje had gekeken.

DRAAGPLICHT AUTOGORDEL

Boxtel - Zaterdagmiddag is op de Mgr.Wilmerstraat een ruim anderhalf uur durende controle gehouden op de draagplicht van de autogordels. Tegen 24 overtreders is proces-verbaal opgemaakt. Zij krijgen een boete van 45 euro per overtreding.

BALDADIGHEID

Veghel

- In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de politie melding dat een 4 tal jongens op de Eerdsebaan in Veghel de wegbebakeningborden omgegooid hadden. De knapen, drie inwoners van Sint Michielsgestel (17,17 en 16 jaar) en een inwoner van Den Dungen(18jaar) zijn later door de politie aangehouden. Onderzoek op de Eerdsebaan leerde dat er een hekwerk en een 15-tal wegbebakeningborden om waren gegooid. Het viertal, dat flink aangeschoten was vanwege overmatig alcoholgebruik is aangehouden. Zij zijn na hun verhoren weer in vrijheid

gesteld.

ALCOHOL IN HET VERKEER

Veghel -
Op de Eerdsebaan in Veghel is in de nacht zaterdag op zondag een 32 jarige automobilist aangehouden. Hij bleek bij controle te veel alcoholhoudende drank op te hebben om zijn auto te mogen besturen. Op de Corridor en op de Leest in Veghel hield de politie die nacht om dezelfde reden respectievelijk een 25 jarige automobilist uit Erp en een 22 jarige automobilist uit Berghem aan.
Tegen allen is proces-verbaal opgemaakt.

Schaijk

- Op de Zeelandsedreef in zijn woonplaats Schaijk is in de nacht van zaterdag op zondag een 18 jarige automobilist betrapt op het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

MILEUOVERTREDING

Maren Kessel

- Zaterdagmiddag is tegen een 58 jarige man uit Maren Kessel proces-verbaal opgemaakt. Agenten zagen op zijn erf aan de Marenseweg een stookplaats waar een pallet, luiers, een jerrycan en tuingroen werden opgestookt.

ALCOHOL IN HET VERKEER

Oss

- Op de Hooghuisstraat is in de nacht van zaterdag op zondag een 31 jarige automobilist uit Zaltbommel aangehouden. Hij bleek bij controle te diep in het alcoholglaasje te hebben gekeken om nog in zijn auto te mogen rijden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

OPENLIJKE GEWELDPLEGING

Cuijk - Naar aanleiding van en melding van een getuige dat een drietal jongens nabij het Stationsplein in Cuijk fietsen aan het vernielen waren heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag drie jongen van 18 jaar uit Beers en Vianen aangehouden. Zij bleken debet te zijn aan de vernieling van een spoorboom (afgebroken). Onderweg werd door een van hen ook nog een rij geparkeerde fietsen omver geschopt. Tegen het viertal wordt proces-verbaal opgemaakt.