Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving zondag 29 augustus

Den Helder 29-08-2004 - 15.00 uur

Man verdronken

Callantsoog, zaterdag 28 augustus 2004.
Zaterdagmiddag even voor is een 75-jarige man uit Keulen verdronken voor de kust van Callantsoog. De man was omstreeks 16.30 gaan het zwemmen. Er was een sterke branding en een sterke onderstroom waardoor de man enkele malen onder water is geraakt. Hij is vermoedelijk onwel geworden en vervolgens verdronken. De reddingsbrigade is nog bezig geweest met reanimeren, maar dat mocht niet meer baten. Ook zijn er twee ambulances en een traumahelikopter ter plaatse geweest.

Zakkenrollers actief

Schagen, zondag 29 augustus 2004.

De politie van Noord-Holland Noord wil de inwoners van Schagen en omgeving attenderen op het feit dat er de laatste weken in deze omgeving zakkenrollers actief zijn. Er zijn voor Schagen zeven aangiftes binnengekomen, twee voor Anna Paulowna en één voor Zijpe. Wees dus extra alert en geef het bij de politie van Schagen aan als u het vermoeden heeft dat er een zakkenroller actief is in uw omgeving. Bellen kan met 0900-8844 (lokaal tarief).

Alcoholcontrole

De Koog, zondag 29 augustus 2004.
In de nacht van zaterdag op zondag is er een alcoholcontrole gehouden in De Koog waarbij vier automobilisten bekeurd zijn. Er zijn 97 bestuurders gecontroleerd tijdens de controle die van 22.30 uur tot 6.00 uur werd gehouden langs de Epelaan, Badweg, Ruijslaan en Californiëweg.

Onder invloed in de auto

Den Helder, zaterdag 28 augustus 2004.

Zaterdagavond om 21.40 uur is een 28-jarige automobilist uit Den Helder zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij onder invloed op de Schootenweg in Den Helder reed. Hij blies 860 ug/l terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. Hij heeft ook een proces-verbaal gekregen.

Den Helder, zaterdag 28 augustus 2004.

Op dezelfde avond, enkele minuten later is een 36-jarige automobilist ook zijn rijbewijs kwijtgeraakt en bekeurd wegens het rijden onder invloed over de Schootenweg. Hij blies 650 ug/l.

Fietsers gewond

Oosterend, zaterdag 28 augustus 2004.

Zaterdagmiddag om 16.15 uur zijn twee fietsers gewond geraakt nadat zij met hun sturen in elkaar bleven haken. De fietsers, een man en vrouw van 52 en 56 jaar uit Mollem, fietsten naast elkaar over het fietspad van de Lancasterdijk in Oosterend in de richting van de Stengweg. Op een gegeven moment bleven zij met hun sturen in elkaar haken en vielen. Hierbij liepen zij hoofd- en schaafwonden op.

Auto rijdt tegen boom

Anna Paulowna, zondag 29 augustus 2004.
Zondagmiddag om 13.30 uur is een 76-jarige automobilist uit Den Helder gewond geraakt nadat hij met zijn auto tegen een boom aan de Middenweg in Anna Paulowna was gereden. De man reed over de Middenweg vanuit de richting Boermansweg. Vlak voor de bocht bij de Zuiderweg werd de man onwel en verloor de macht over het stuur. Hierna belandde hij met zijn auto tegen een boom op de andere weghelft. De man is met een hoofdwond en een pijnlijke borst naar het Geminiziekenhuis in Den Helder overgebracht.