Politie Zeeland


Z-8623-2004 Aanrijding na achtervolging

Vrijdagavond rond 20.18 uur heeft een aanrijding plaatsgevonden op de Bellamystraat in Terneuzen.
Surveillerende agenten wilden een 16-jarige bromfietser en een 14-jarige bijrijdster bekeuren omdat zij zonder helm op hun bromfiets zaten. De bromfietser kreeg een stopteken, maar gaf hieraan geen gehoor. De politie is hem achterna gereden door Terneuzen. De bromfietser maakte gevaarlijke capriolen op zijn brommer en kwam in een bocht ten val waarbij hij een personenauto raakte. De bromfiets is in beslag genomen en wordt technisch onderzocht. Beide personen klaagden over pijnlijke knieen, derhalve is ambulancepersoneel ter plaatse gekomen die het tweetal onderzocht heeft. Zij constateerden geen ernstige verwondingen. Tegen de bromfietser wordt proces-verbaal opgemaakt.


Z8624-2004 Onder invloed

In Sluis, op de N58, is zaterdag rond 00.13 uur, een 37-jarige automobilist uit de gemeente Sluis betrapt op het rijden onder invloed.
De man moest een blaastest ondergaan en hieruit bleek dat hij bijna drie maal zoveel had gedronken dan is toegestaan. De man kreeg dagvaarding mee en moest zijn rijbewijs inleveren.


Z-8625-2004 Mishandeling Terneuzen

In Terneuzen, in de Nieuwstraat, is zaterdagnacht een 19-jarige Terneuzenaar op zijn gezicht geslagen.
De aanleiding voor de mishandeling was dat de Terneuzenaar een opmerking maakte in de richting van een man die een meisje had geslagen. De man kon de opmerking niet waarderen en sloeg de 19-jarige tegen zijn gezicht. Door de klap viel de Terneuzenaar tegen een muur en schaafde zijn schouder.


O-8626-2004 Aanrijding Goes

Op de A58 in Goes is een auto in de sloot geraakt.
Een 33-jarige man uit Roosendaal viel in zijn auto in slaap en verloor hierdoor (uiteraard) de macht over het stuur. Zijn auto raakte van de weg in een sloot naast de weg. Aan het eenzijdig ongeval hield de man geen verwondingen over, wel raakte zijn auto beschadigd.


O-8627-2004 Diefstal Tholen

Uit een drukke winkel op de Botermarkt in Tholen zijn sieraden weggenomen.
De diefstal heeft zaterdag rond 14.41 uur plaatsgevonden. Over het schadebedrag is nog niets bekend.


W-8628-2004 Diefstal uit winkel Vlissingen

Bij een kledingzaak in de Lange Zelke in Vlissingen is zaterdag rond 15.31 uur een jas gestolen.
De jas hing buiten aan een kledingrek en werd omstreeks voornoemd tijdstip weggenomen. Vanwege de drukte van de braderie die plaatsvond heeft het winkelpersoneel de dader niet kunnen aanhouden. De jas heeft een waarde van enkele tientallen euro's.





Politie Zeeland