Politie Twente

Persberichten Politie Twente 29 augustus 2004

Aanhouding na signalering

Man aangehouden die gesignaleerd stond i.v.m.plegen diefstallen

Enschede

Zondagmorgen 29 augustus om ongeveer 03.45 uur zagen surveillerende politiemensen op de Stadsgravenstraat in Enschede een man lopen waarvan ze wisten dat deze gesignaleerd stond en kon worden aangehouden. De man, een 24 jr. Enschedeer wordt van diefstal van een aantal aanhangwagens verdacht en de officier van justitie had toestemming verleend voor zijn aanhouding, Dit werd gedaan en de 24 jr. werd aan het bureau opgesloten waar hij in de loop van de zondag voor verder onderzoek in verzekering is gesteld. (bps: 04-106017)

Weglopen bij aanrijding en onder invloed

Man veroorzaakt aanrijding, loopt weg en verkeerd onder invloed

Enschede

Zondagmorgen 29 augustus omstreeks 04.35 uur wordt gemeld dat op de Broekheurnerweg een aanrijding had plaatsgevonden en dat de veroorzaker was weggelopen. Ter plaatse bleek dat de bestuurder van een personenauto vermoedelijk met een te hoge snelheid een bocht was in gegaan en daarbij tegen een schutting tot stilstand was gekomen nadat hij een lichtmast had meegenomen. Na de aanrijding was deze bestuurder weggelopen. Een onderzoek werd ingesteld en even later werd een 28 jr. Hengeloer aangehouden die bekende de bestuurder van de auto te zijn geweest. Hij bleek de nodige alcoholische versnaperingen tot zich te hebben genomen en werd daarvoor aangehouden. Aan het bureau wees de ademanalyse 1.25 promille uit. Bovendien bleek hij niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De nodige processen-verbaal worden opgemaakt. De auto is vermoedelijk total loss en is afgesleept.. (bps: 04-107195)

Aanhouding vervelende klanten

Twee personen aangehouden die zich vervelend gedragen, politiemensen bedreigen en niet weg willen gaan

Enschede

Zondagmorgen 29 augustus om ongeveer 02.30 uur wordt gemeld dat een groepje personen vervelend is bij een horecagelegenheid op de Oude Markt in Enschede. Ze mochten er niet meer in omdat men daarvoor ook in de gelegenheid al de nodige problemen had gemaakt. Op aandringen van de politiemensen ging de groep in eerste instantie weg, maar twee van hen, een 20 jr. Enschedeer en een 19 jr. man uit Amersfoort, kwamen steeds weer terug en gedroegen zich erg vervelend. Op een gegeven moment begonnen ze de politiemensen te bedreigen en een van hen, de 20 jr., probeerde een politieman te schoppen. Hierop zijn de twee aangehouden en voor de rest van de nacht aan het bureau opgesloten. In de loop van de zondag zijn beiden na verhoor heengezonden met een door justitie opgelegde boete. Voor de 20 jr. een van 330 euro en voor de 19 jr. een van 110 euro. (bps: 04-107198)

Aanhouding bij diefstal

Man op heterdaad betrapt bij diefstal uit een bouwkeet

Enschede

Zaterdagmiddag 28 augustus om ongeveer 17.15 uur zag een politieman een hem bekende 33 jr. Enschedeer zich verdacht ophouden op het Mooienhof in Enschede bij een bouwkeet. Gezien werd dat de man de bouwkeet binnenging waarop de politieman achter hem aan is gegaan en zag dat de 33 jr. bezig was een printer die in de bouwkeet stond over te laden in een vuilniszak die hij bij zich had. Hierop is de 33 jr. aangehouden en overgebracht naar het bureau waar hij in verzekering is gesteld en voor verder onderzoek is opgesloten. Onderzoek zal o.a. uit moeten wijzen of de 33 jr. de bouwkeet heeft opengebroken of dat deze openstond. (bps: 04-107019)

Aanhoudingen na vernieling

Twee personen aangehouden door getuigen nadat spiegel was vernield van een auto

Hengelo

Zaterdagavond 28 augustus om ongeveer 22.20 uur wordt gemeld dat een aantal getuigen op de Deldenerstraat in Hengelo twee personen vast houden die even daarvoor een spiegel van een geparkeerde auto zouden hebben vernield. Ter plaatse blijkt dat deze getuigen twee fietsers vasthielden waarvan een van de twee een trap tegen de spiegel had gegeven. Schade was hierdoor ontstaan. De twee, een 20 jr. jongen uit Almelo en een evenoude jongen uit Tubbergen werden meegenomen naar het bureau, waar bleek dat de Tubbergenaar er niets mee te maken had. Hij had er wel bijgefietst maar niet aan de vernieling meegedaan. De Almeloër werd voor de rest van de nacht opgesloten. Hij is in de loop van de zondag afgehoord en proces-verbaal wordt opgemaakt. Door de eigenaar van de auto wordt aangifte gedaan. (bps: 04-107093)

Aanhoudingen na vernielingen

Spiegel van auto en ruit van een cafetaria vernield, drie persoenen aangehouden

Hengelo

Een getuige ziet zondagmorgen 29 augustus om ongeveer 00.45 uur dat door een groepje van vier personen een spiegel van een geparkeerde auto wordt vernield. De auto stond op de Industriestraat in Hengelo. De getuige fietst achter het groepje aan en hoort ter hoogte van de cafetaria aan dezelfde straat glasgerinkel. Even later blijkt dat een ruit van de cafetaria is vernield. Hierop spreekt de getuige een taxichauffeur aan die 112 belt en de politie komt ter plaatse. Na een kort onderzoek worden op de Industriestraat ter hoogte van de Lansink Esweg, vier jongens aangetroffen die aan het opgegeven signalement voldoen. Drie kunnen worden aangehouden, een vierde weet te ontkomen. De drie, Hengeloers van 22, 24 en 27 jr. zijn meegenomen naar het bureau en daar opgesloten. In de loop van de zondag zijn ze afgehoord en proces-verbaal wordt opgemaakt. Ook de vierde zal nog worden gehoord, zijn identiteit is ondertussen bekend bij de politie. De eigenaren van de geparkeerde auto en van de cafetaria doen aangifte van vernieling.(bps: 04-107141)

Aanhouding na belediging

Man steekt tot tweekeer toe middelvinger op naar politiemensen en wordt aangehouden

Hengelo

Politiemensen reden zondagmorgen 29 augustus om ongeveer 03.50 uur bij het politiebureau aan de Willemstraat in Hengelo weg. Op dat moment stak een man die aan de overkant op het trottoir stilstond met zijn fiets, een middelvinger naar hen op. Direct daarop deed hij dat nog een keer waarop de politiemensen hem hebben aangehouden en mee hebben genomen het bureau in. Hier is hij in de loop van de zondagmorgen afgehoord en met een door justitie opgelegde boete weer heengezonden. (bps: 04-107177)

Aanrijding met letsel

Automobiliste verleend bromfietser geen voorrang, Drie personen naar ziekenhuis

Den Ham

Zaterdagavond 28 augustus om ongeveer 19.50 uur verleende een 34 jr. automobiliste uit Almelo, rijdend over de Flierdijk in Den Ham, geen voorrang aan een uit de tegenovergestelde richting komende 50 jr. bromfietser uit Bergentheim. De 34 jr. wilde linksaf de Daarleseweg inrijden en zag daarbij de bromfietser over het hoofd. Beiden, en een 12 jr. zoontje van de 50 jr. die bij hem achterop zat, werden door een tweetal ambulances met onbekend letsel overgebracht naar ziekenhuizen in Almelo en Hardenberg. (bps: 04-107068)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --