Politie Twente

Persberichten Politie Twente 28 augustus 2004

Aanhouding na bedreiging

Man met mes bedreigd omdat hij zijn auto niet weg wil zetten

Hengelo

Vrijdagavond 27 augustus om ongeveer 20.00 uur werd gemeld dat op de Jan Prinsstraat in Hengelo een man met een mes was bedreigd. Ter plaatse bleek dat een 46 jr. Hengeloer zijn auto in een parkeerhaven langs de Jan Prinsstraat had geparkeerd. Toen hij bij zijn auto weg wilde lopen was hij aangesproken door een bewoner van een van de woningen aan deze straat die hem sommeerde om zijn auto te verplaatsen. Dit moest hij doen omdat de bewoner bezoek kreeg en deze de parkeerhaven nodig had. De 46 jr. vertelde niet van plan te zijn zijn auto te verplaatsen en liep door. Hierop kwam een tweede persoon uit de woning die de 46 jr. met een mes bedreigde en hem met dreigende taal vertelde dat hij beter zijn auto weg kon zetten. Toen de politiemensen ter plaatse kwamen werd direct de man met het mes aangehouden. Hij, een 24 jr. Enschedeer, is aan het bureau opgesloten. In de loop van zaterdagmorgen de 28e augustus is hij in verzekering gesteld. Later op de dag afgehoord en proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-106716)

Aanhouding na poging diefstal

Twee personen proberen motor te stelen, een van de twee aangehouden

Enschede

Zaterdagmorgen 28 mei om ongeveer 02.40 uur werd gemeld dat twee personen op de Molukkenstraat in Enschede bezig waren een motor te stelen. Toen de politiemensen ter plaatse kwamen werden de twee gesignaleerd en bleek de motor reeds een eindje verplaatst te zijn. Bij het zien van de politie gingen de twee er van door. Een onderzoek in de omgeving leverde de aanhouding van een van de twee op. Deze, een 20 jr. Hengeloër, werd aangehouden en aan het bureau opgesloten. Hij vertelde dat hij de tweede persoon niet kende en hem toevallig was tegengekomen. In de loop van de zaterdag is hij voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (bps: 04-106804)

Aanhoudingen na belediging en ambtsbelemmering

Twee mannen aangehouden die politiemensen beledigen en hun proberen te verhinderen hun werkzaamheden te verrichten

Enschede

Zaterdagmorgen 28 mei omstreeks 01.20 uur stonden politiemensen met een opvallende politieauto op de Oude Markt in Enschede. Een naar later bleek 34 jr. Enschedeer vond het daarbij nodig de politiemensen te beledigen. Hij wilde daarbij over de auto kotsen, deed althans alsof en wilde tegen de auto urineren, deed ook dit alsof. Toen hij daarop wegliep stak hij met veel agressie de middelvinger tegen de politiemensen op. Toen was de maat vol en werd hij aangehouden. Een vriend van hem, een 34 jr. man uit Gronau, trachtte dit te verhinderen en ook hij uitte de nodige beledigingen waarna hij ook werd aangehouden. Beiden konden met de nodige moeite worden geboeid en in een politieauto geplaatst. De politiemensen werden daarbij op een goede manier geholpen door een aantal horecaportiers. Aan het bureau verzetten de twee zich nog steeds, maar konden worden opgesloten. In de loop van de zaterdag waren beiden gekalmeerd en konden worden afgehoord. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-106786)

Aanhouding na belediging

Man beledigd politieman en mag nachtje op politiebureau blijven

Enschede

Zaterdagmorgen 28 augustus om ongeveer 04.15 uur werd een politieman op de Oude Markt in Enschede aangesproken door een naar later bleek 25 jr. Enschedeer. Deze vroeg hem waarom hij, de politieman, hem, de 25 jr., steeds moest hebben. De politieman kende de man niet en vertelde dit ook. Hierop begon de 25 jr. de politieman te beledigen waarop hij werd aangehouden en met de nodige moeite overgebracht naar het bureau waar hij werd opgesloten. In de loop van de zaterdag werd de 25 jr. afgehoord en met een door justitie opgelegde boete van 440 euro heengezonden. (bps: 04-106829)

Inbraak in school

Veel computerapparatuur uit school ontvreemd

Rijssen

In de nacht van donderdag 26 op vrijdag 27 augustus werd er ingebroken in een school aan de Industrieweg in Rijssen. Een deur aan de achterzijde werd opengebroken en veel computerapparatuur werd weggenomen. O.a. 29 computerkasten en 26 flatscreens behoren tot de buit. Hoe groot de schade is, is nog niet bekend. Een onderzoek wordt ingesteld. (bps: 04-106442)

Aanhoudingen i.v.m. verstoren openbare orde

Twee mannen gedragen zich erg vervelend en willen politieman te lijf

Almelo

Zaterdagmorgen 28 augustus om ongeveer 02.15 uur wordt gemeld dat twee personen zich vervelend ophouden aan de Grotestraat en de Koornmarkt in Almelo. Blijkt dat de twee bij een horecagelegenheid aan de Koornmarkt waren geweigerd omdat ze al voldoende alcoholische versnaperingen tot zich hadden genomen. Hierop gedroegen ze zich erg vervelend en wilden zich niet verwijderen. Steeds kwamen ze weer terug en wilden op een gegeven moment een politieman te lijf gaan. Hierop zijn ze, Almeloers van 25 en 26 jr., aangehouden, geboeid en aan het bureau opgesloten. In de loop van de zaterdag zijn de twee afgehoord en proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-106799)

Rijden onder invloed, rijbewijzen ingevorderd

Vijftal bestuurders cq bestuursters moeten hun rijbewijs inleveren in verband met alcoholgebruik

Twente

Vrijdagavond de 27e augustus werd omstreeks 20.35 uur op de G.H. Kappertweg in Nijverdal een 36 jr. automobilist uit Den Ham gecontroleerd. Zijn rijgedrag was opgevallen en alcoholgebruik bleek. Aan het bureau wees de ademanalyse 1.25 promille uit. Omdat de 36 jr. in mei van dit jaar reeds voor hetzelfde feit was aangehouden, toen 1.10 promille, werd nu zijn rijbewijs in verband met recidive ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Vrijdagavond 27 augustus om ongeveer 22.20 uur reed een 32 jr. bestuurder van een busje een verkeersheuvel omver op de Thorbeckelaan in Almelo. Hij bleek behoorlijk diep in het bekende glaasje te hebben gekeken en werd aangehouden. Omdat de ademanalyse 1.87 promille uitwees, werd zijn rijbewijs ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Zaterdagmorgen de 27e augustus om ongeveer 01.20 uur werd op de Dorpsstraat in Enter een 54 jr. snorfietsbestuurder uit Enter gecontroleerd. Ook hij had behoorlijk gedronken en werd aangehouden. Aan het bureau werd zijn rijbewijs ingevorderd omdat de ademanalyse deze keer 1.65 promille uitwees. Deze keer, omdat hij reeds twee keer eerder was bekeurd voor het rijden onder invloed. Ook nu wordt er weer proces-verbaal opgemaakt

Zaterdagmorgen omstreeks 02.00 uur zagen politiemensen een automobiliste over de Keppelerdijk in Enschede rijden. Haar rijgedrag viel op, ze reed slingerend. Oorzaak hiervan bleek even later, zij was behoorlijk onder invloed. Na aanhouding is ze overgebracht naar het bureau waar de ademanalyse 1.65 promille uitwees. Ook haar rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Een 21 jr. uit Almelo afkomstige bestuurder van een auto reed zaterdagmorgen de 28e augustus om ongeveer 03.30 uur tegen een lichtmast aan de Oliemolensingel in Enschede. Hij bleek behoorlijk aan bachus te hebben geofferd en werd aangehouden. Aan het bureau wees de ademanalyse 1.68 promille uit en ook zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --