Politie Zaanstreek-waterland


17:43 27-AUG-04
loc.: PURMEREND, GROTENHUYSWEG

Ambulance veroorzaakt ongeval

Een 54-jarige man uit Heerhugowaard reed als ambulancechauffeur met optische- en geluidssignalen over de Grotenhuysweg in de richting van de Purmerenderweg. Hij reed over de doorgetrokken streep de onoverzichtelijke bocht naar links in. Hij haalde daarbij enkele auto's in en wilde in de bocht weer naar de rechterrijstrook. Echter, op dat moment kwam vanuit tegenovergestelde richting een personenauto, bestuurd door een 26-jarige man uit Purmerend. Een aanrijding volgde. De Purmerender werd voor controle overgebracht naar het Waterlandziekenhuis, maar kon meteen weer naar huis.

13:47 28-AUG-04
loc.: ZAANDAM, KLAAS KATERSTRAAT / DS BAXSTRAAT
Te jonge bromfietser gewond bij aanrijding
Een 14-jarige bromfietser uit Zaandam verleende op de kruising geen voorrang aan een 47-jarige automobilist uit Zaandam. Een aanrijding was het gevolg en de bromfietser werd met hoofd- en armletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De bromfiets bleek onverzekerd. De automobilist bleek te rijden met een volledig ongeldig verklaard rijbewijs.

06:19 29-AUG-04
loc.: PURMEREND, RUDOLF GARRELSSTRAAT
Inbreker bedreigd beveiliger
Een medewerker van een beveiligingsdienst reageerde op een alarmmelding van een school. Hij zag dat er een ruit was vernield en een raam openstond. Hij heeft vervolgens de politie gebeld en is naar binnen gegaan. Daar zag hij een man zitten naast het kopieerapparaat. Deze man stond op en haalde een muis uit zijn zak en een injectiespuit, waarmee hij de beveiliger bedreigde. Deze heeft hierop de verdachte laten lopen. Op de tafel bij het kopieerapparaat stonden twee computers klaar om meegenomen te worden.

12:03 29-AUG-04
loc.: PURMEREND, WATERLANDLAAN
Auto rijdt door na ongeval
Een 18-jarige vrouw uit Purmerend reed op haar bromfiets over de Waterlandlaan in de richting van de Wielingenstraat. Zij sorteerde voor om rechtsaf te slaan. In dezelfde richting reed een personenauto. Op het moment dat zij voorsorteerde haalde de auto haar in en sneed haar tot tweemaal toe af. De vrouw moest krachtig remmen en verloor de macht over het stuur waardoor zij ten val kwam. De auto, een stationwagen, reed vervolgens door zonder zijn identiteit bekend te maken. De vrouw is met armletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Getuigen worden verzocht contact met de politie op te nemen.

13:39 29-AUG-04
loc.: KROMMENIE, SEROOSKERKESTRAAT, SNUIVERSTRAAT, BRAILLESTRAAT, JUPITERSTRAAT, NEPTUNUSLAAN, NOORDERHOOFDSTRAAT
Spoor van vernielingen
Tijdens de surveillance werden door politiemensen diverse vernielingen aangetroffen.
Van vier bushaltes werden de ruiten vernield, van school De Hoeksteen werden drie ruiten ingegooid en een personenauto raakte beschadigd door een steen.
Ook was het een behoorlijke puinhoop op de kruising Noorderhoofdstraat/Padlaan. Veel glazen flesjes waren kapot gegooid.


---- --