Politie Drenthe

Zondag

Hoogeveen 29-08-2004

Bekneld in auto
NIEUW BALINGE Een 19 jr. jongeman uit Hoogeveen botste zondagmorgen op de Geeserraai in Nieuw Balinge met zijn auto tegen een boom en kwam daarbij bekneld te zitten. Voorbijgangers troffen de totaal vernielde auto aan en belden 112. Met hulp van de brandweer haalden ambulancemedewerkers de aan een been ernstig gewonde man uit de auto. Een traumaheli kwam ter plaatse. Na ongeveer een uur kon de man per ambulance worden overgebracht naar het Sophia ziekenhuis in Zwolle. Het slachtoffer is op de rechte weg op onverklaarbare wijze in de berm gekomen en vervolgens frontaal op een boom gebotst.

Politie houdt drankgebruikers aan
MEPPEL Op de Heinsiusstraat in Meppel hield de politie zaterdagavond een 51 jr. automobilist uit die plaats aan. De man had gedronken. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van ongeveer 1,1 promille.

ASSEN In Assen vorderde de politie in de nacht van zaterdag op zondag het rijbewijs in van een 19 jr. jongeman uit die plaats. Hij bestuurde een auto op de Jan Fabriciusstraat en had gedronken. De ademanalyse toonde een alcoholgehalte aan van 1,7 promille.

Bij verkeerscontrole tegen de lamp gelopen
DALEN/EMMEN Twee mannen van 20 en 21 jr. uit Hardenberg zijn bij een verkeerscontrole aangehouden op verdenking van diefstal van kentekenplaten en diefstal van benzine. Tijdens de controle op de N-34 bleek dat de auto waarin de mannen reden niet verzekerd was en niet APK was gekeurd. Bij nader onderzoek ontdekte de politie tape op de kentekenplaten. Kort voordat de auto werd gecontroleerd was er in Emmen met een zelfde type auto, echter met een ander kenteken, getankt bij een benzinestation aan de Hondsrugweg. Deze auto was na het tanken weggereden zonder dat er was afgerekend. De politie verdenkt de aangehouden mannen van deze benzinediefstal, diefstal van kentekenplaten en het rijden met vals kentekenplaten. De 20 jr. verdachte krijgt bovendien als eigenaar van de auto boetes voor het niet verzekerd zijn en de verlopen APK. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Politie houdt dief aan op aanwijzing getuige
DALEN Op aanwijzing van een getuige hield de politie zondagmorgen in alle vroegte een 20 jr. man uit Dalen aan. De man wordt verdacht van diefstal uit een woning aan de Binnenweg in Dalen. Een getuige zag dat de verdachte een ruit van deze woning vernielde en er een koffer uithaalde. Hij waarschuwde de politie en ging achter de dief aan. Hoewel hij de verdachte uit het oog verloor kon de politie hem door het goede signalement wat de getuige kon geven even later aanhouden in de Maandehof. De koffer is op aanwijzen van de verdachte teruggevonden. Na verhoord te zijn is hij met een dagvaarding in vrijheid gesteld.

Rookwaren weg na inbraak
VRIES Zondagmorgen tegen 06.00 uur is ingebroken in een winkel aan de Asserstraat in Vries. Men kwam binnen door een ruit te vernielen. Uit de winkel is een nog onbekende hoeveelheid rookwaren gestolen.

Bestolen man pakt dieven
RUINERWOLD Een bewoner van de Havelterweg in Ruinerwold greep in de nacht van zaterdag op zondag twee dieven in de kraag die kort daarvoor uit schuur op zijn erf een aantal werphengels hadden gestolen. De man werd wakker toen de jeugdige dieven over zijn schutting klommen. Hij ging naar buiten en hield de jongens aan. Eén van hen kon echter ontsnappen. De andere, een 17 jr. jongen uit Meppel werd overgedragen aan de politie en voor nader onderzoek ingesloten. De identiteit van de andere verdachte is bekend.

Politie houdt agressieve man aan
NIEUW RODEN De politie hield zaterdagavond een 33 jr. man uit Roden aan op verdenking van het vernielen van een auto en een deur. De man was eerder op de avond met nog twee personen uit een horecagelegenheid aan de Dorpsstraat in Nieuw Roden gezet. De mannen kregen daar onderling ruzie. Buitengekomen gingen de beide andere mannen weg waarna de verdachte met een stuk hout zijn agressie afreageerde op een geparkeerde auto en de deur van de bewuste horecagelegenheid. Hoewel de man hierop verdween kon hij korte tijd later na wat speurwerk van de politie bij een kennis in de woning worden aangehouden. Na verhoord te zijn is hij zondag in vrijheid gesteld maar ook weer direct aangehouden omdat hij gesignaleerd stond i.v.m. het niet terugkeren van verlof.

Diverse branden
EMMEN In een schuur bij een sloopwoning aan het Gratamaplein in Emmen ontstond zaterdagavond door onbekende oorzaak brand. De brandweer bluste de brand.

VLEDDER Op een camping aan de Vledderweg in Vledder vloog zaterdagavond door nog onbekende oorzaak een geparkeerde auto in brand. De auto stond vlak bij een stacaravan. De bewoners waren thuis. De brandweer bluste de brand.

NIEUW WEERDINGE Een schuur bij een woning aan het Noordveenkanaal NZ in Nieuw Weerdinge brandde zaterdagavond helemaal uit. Diverse gereedschappen en materialen gingen daarbij verloren. Bij de brand kwam asbest vrij. De brand ontstond tijdens werkzaamheden in de schuur met een slijptol. Met hulp van buurtbewoners is nog getracht de brand te blussen echter toen dat niet lukte heeft men snel nog een aantal goederen, waaronder een scooter, uit de brandende schuur gehaald. De brandweer bluste de brand. Delen van de asbestplaten op de schuur kwamen terecht in omliggende tuinen. Een medewerker van de gemeente kwam ter plaatse en nam verdere maatregelen.

HOOGEVEEN Op het terras van een restaurant aan de Raadhuisstraat in Hoogeveen vlogen in de nacht van zaterdag op zondag een aantal terrasstoelen in brand. Bewoners, politie en omstanders blusten met brandblussers en een brandslang de brand waarna de brandweer het nawerk verzorgde. De gevel van het restaurant raakte ook beschadigd. De politie gaat er van uit dat de stoelen in brand zijn gestoken.

DALEN Zondagmorgen tegen 06.00 uur vloog op de Windmolen in Dalen een personenauto in brand. De auto brandde helemaal uit. Een oorzaak is niet bekend.

Politie pikt beledigingen niet
HOOGEVEEN Op de Hoofdstraat in Hoogeveen hield de politie in de nacht van zaterdag op zondag twee vrouwen van 28 en 30 jr. uit Hoogeveen aan die agenten beledigden. De vrouwen waren betrokken bij een ruzie tussen een echtpaar waarbij de politie trachtte te bemiddelen. De vrouwen bemoeiden zich daarmee en scholden agenten o.a. uit voor kankerwout. Na verhoord te zijn ging de 28 jr. verdachte naar huis met een transactievoorstel van 220,- en de andere met een dagvaarding.

ASSEN Een 22 jr. man uit Assen kreeg in de nacht van zaterdag op zondag ook een transactievoorstel van 220,- uitgereikt omdat hij op de Brinkstraat in Assen agenten uitschold voor kankerjuten. Ook hij werd direct aangehouden en na verhoor in vrijheid gesteld.

Fietsendief aangehouden
RUINERWOLD Een bewoner van Dijkhuizen in Ruinerwold hield zondagmiddag een 17 jr. jongen uit Hoogeveen aan die probeerde de fiets van de man te stelen. De fiets stond in de gang naast zijn woning. De moeder van de eigenaar zag nog net dat de jongeman wilde wegrijden op de fiets van haar zoon. Ze greep de fiets vast waarna de dief wegrende. De zoon zette direct de achtervolging in en kon de jongen aanhouden en overgeven aan de politie. De jongen is na verhoord te zijn in vrijheid gesteld. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe. Tel. 0592-452475 of 06-51 55 7950.

Maandag 08.00 uur neemt Bert Peters, tel 0592-361294 of 06-53238059, de voorlichting over.