Politie Zuid-Holland-Zuid

040829 Weekend district Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

29-08-2004 - Persberichten District 1

AANRIJDING
DORDRECHT- Op de A16 reed, op 27 augustus rond 15.00 uur, een auto met volle vaart tegen een politiebus. Twee politieagentes waren door de meldkamer naar een melding aanrijding materieel gestuurd. Zij hadden de bus op de vluchtstrook geparkeerd met de zwaailichten aan. Zij zaten nog in de bus toen een personenauto met enorme vaart tegen de achterzijde van de bus reed. De 18-jarige bestuurder uit Rotterdam raakte een moment eerder de macht over het stuur kwijt waardoor hij in de slip raakte en tegen de politiebus reed. De man raakte bekneld en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, het gaat op een paar kneuzingen na, goed met hem. De politieagentes werden ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht. Zij moesten het bekopen met een aantal blauwe plekken en een pijnlijke nek. De politie onderzoekt hoe de man in de slip heeft kunnen raken. Het regende op het moment van de aanrijding.

BEROVING
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
DORDRECHT- Op de Voorstraat is op 28 augustus rond middernacht een 49-jarige man uit Dordrecht beroofd. De man liep met de fiets in zijn hand ter hoogte van Zeeman toen hij door een onbekende man werd aangesproken. In een flits wist de onbekende man de 49-jarige pootje te haken en haalde hij de portemonnee uit de broek van de inmiddels gevallen man. De verdachte man, met Indonesisch uiterlijk, 45-50 jaar, mager en met spijkerjack, rende in de richting van de Visstraat. Even later werd door een mevrouw de portemonnee afgegeven aan de politie. Er was 100 euro verdwenen en twee bankpassen. Wanneer getuigen meer weten over deze beroving of de verdachte kennen door het signalement, kunnen zij contact opnemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief).

WAARSCHUWING
DORDRECHT- De politie waarschuwt voor het volgende; wanneer Turkse mensen bellen dat ze Turkse tapijten, die eerder door u zijn gekocht in Turkije, nodig hebben voor een expositie, ga daar dan niet op in. Ze vragen eveneens geld en beloven dat men meer geld terugkrijgt na de expositie. Naar alle waarschijnlijkheid ziet men de tapijten en geld niet meer terug.

INBREKER BETRAPT EN AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Op 28 augustus omstreeks 17.45 uur is een 35-jarige inbreker uit Dordrecht betrapt in een tuin van een pand aan het Buddingh Plein. De man had eerder ingebroken en toen hij werd betrapt vluchtte hij met volle tassen weg. De bewoners van het pand waar hij had ingebroken renden achter hem aan. Onderweg riepen zij om hulp van omstanders, maar daar werd door niemand op gereageerd. De dief rende een parkeerterrein op van de politie te water aan de Binnen Walevest. Daar is de dief aangehouden door de politie. De verdachte had alle buit nog bij zich. Hij is inmiddels in verzekering gesteld. De man is een zogenaamde veelpleger.

MAN AANGEHOUDEN DOOR POLITIE
DORDRECHT- Op 28 augustus is op de Pluvierstraat omstreeks 18.00 uur een 22-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Hij stond aan de deur van zijn ex-vriendin waar hij haar bedreigde. Tijdens zijn aanhouding gaf de man ook een valse geboortedatum op. De man had volgens eigen zeggen, een verbod van de rechter om in Dordrecht te komen, en gaf aan dat de datum daarvan inmiddels verstreken was. De man is ingesloten en zal maandag voorgeleid worden.

BELEDIGEN POLITIE: AANGEHOUDEN
DORDRECHT- De Politie Zuid-Holland-Zuid reed op 29 augustus omstreeks middernacht naar een melding van geluidsoverlast op de Anjelierstraat. Onderweg, op de Dubbeldamseweg zuid, zagen zij een groepje jeugd staan. Tijdens het langsrijden hoorden de politieagenten dat er beledigende woorden naar hen geschreeuwd werden. Ze reden door naar de melding van geluidsoverlast met in gedachten, na afhandeling van die melding, terug te gaan naar de groep jeugd. Toen de politiemensen de jongeren aanspraak op hun gedrag wisten zij natuurlijk van niets. Na vordering om weg te gaan van die plek begonnen het beledigen opnieuw. De drie jongens, van 16 en 17(2) jaar zijn allen aangehouden. Hun ouders zijn inmiddels ingelicht.

VERNIELER AANGEHOUDEN DOOR POLITIE
DORDRECHT- Op de Lijnbaan is op 28 augustus omstreeks 22.45 uur een 36-jarige man uit Dordrecht aangehouden. De man vond het nodig om met te veel drank op een zeil te vernielen welke werd gebruikt op een feest. Toen de man de politie aan zag komen lopen rende hij weg en struikelde waarop hij is aangehouden.

VERNIELER AANGEHOUDEN DOOR POLITIE
DORDRECHT- Door de Gemeenschappelijke Meldcentrale werd op 28 augustus rond 23.30 uur een surveillance-eenheid van de politie naar het Spuiplein gestuurd. Daar zou een vechtpartij gaande zijn tussen drie personen, zo luidde de melding. Het bleek dat een 27-jarige man uit Dordrecht een deuk in de auto van een 24 jarige passant uit Dordrecht had geschopt. De passant wilde de man op de Visstraat passeren. De 27 jarige die op de straat stond vond het nodig toen de auto voorbij reed om er een deuk in te schoppen. De man in aangehouden.

VERDACHTE SITUATIE
DORDRECHT- Twee politiemannen reden op 28 augustus omstreeks middernacht over de Mauritsweg. Zij zagen dat bij geparkeerde autos, naast het politiebureau, drie jongens stonden. Plotseling renden de jongens hard weg. Dit vond de politie toch wat verdacht en ging achter de jongens aan. Ze spraken een 15-jarige jongen aan die hen tegen het lijf liep in een brandgang. De andere jongens van 13 en 14 werden later door hun ouders naar het politiebureau gebracht. Zij verklaarden dat ze hadden geklierd met een invalidenlift bij de hoofdingang van het politiebureau. Er was niets kapot.

VEELPLEGER AANGEHOUDEN DOOR POLITIE
DORDRECHT- Op de Willem Marisstraat is op 29 augustus omstreeks 11.15 uur een 30-jarige man uit Maastricht aangehouden. Toen aan de politie vroeg wat hij bij zich had zei hij dat hij in ieder geval een basepijpje bij zich had hij verklaarde ook dat hij drugs wilde kopen maar niets bij zich had. Op grond van de opiumwet is de man gefouilleerd. Hij had een bus traangas bij zich, dat als wapen wordt aangemerkt, en is aangehouden.