Politie Zuid-Holland-Zuid

Weekend Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

29-08-2004 - Persberichten District II

VERKEERSCONTROLE
LEERDAM- Op de Koningin Emmalaan en de Parallelweg is op 27 augustus tussen 8.30 en 16.00 uur gecontroleerd op het te hard rijden. Er passeerden die dag 423 autos waarvan er 26 personen te hard reden.

AUTO IN BRAND GESTOKEN
GOUDRIAAN- Op 28 augustus rond 02.30 uur reden politiemensen naar een brandmelding op de Zuidzijde. Op het erf stond een auto in brand. De brandweer vertelde dat zij een trottoirtegel van de motorkap haalde. De brand was onder de motorkap ontstaan. De brand is zeer waarschijnlijk aangestoken.

NEPPISTOOL: MAN AANGEHOUDEN
LEERDAM- Tijdens een routinecontrole op 28 augustus omstreeks 21.00 uur werd in de auto van een 34-jarige man uit Amsterdam een neppistool aangetroffen. De man is aangehouden en moet een boete betalen van 130 euro.

BROMFIETSER ONDERUIT
TIENHOVEN- Op de Lekdijk is op 28 augustus een 17-jarige bromfietser uit Waal onderuit gegaan. Hij kwam onderaan de dijk terecht. De man droeg geen helm en liep hoofdletsel op. Hij was wel aanspreekbaar maar wist niet meer wat er was gebeurd. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd waar tegen de politie werd verteld dat de knul een hersenschudding heeft. Waardoor de knul onderuit ging is niet bekend.

VAN DE DIJK GEREDEN
LEXMOND- Op de Achthoven reed op 29 augustus omstreeks 03.00 uur een auto van de dijk. De politie was snel ter plaatse. Zij trof een auto aan onder aan de dijk. Zo te zien was de auto achteruit van de dijk gereden. De 45-jarige bestuurder lag nabij het voertuig. De man was buiten bewustzijn. De man en zijn 42-jarige vrouw waren naar een feestje geweest in Achthoven. De man wilde op een erf parkeren om in de auto te gaan slapen, zo luidde de verklaring. Hij wilde achter uit het pad oprijden, maar reed er zo 5 meter naast, de dijk af. Hij stapte uit de auto en schreeuwde dat hij pijn in zijn nek had, toen raakte hij zijn bewustzijn kwijt. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd. Daar is, met toestemming van de man, een bloedmonster afgenomen. De man reed tegen een hek.

OVERLEDEN MAN GEVONDEN
ALBLASSERDAM- Op 29 augustus kreeg de Gemeenschappelijk Meldcentrale de melding binnen van een man die zijn hond uitliet op het terrein van een sportpark aan de vinkenpolderweg. In een sloot zag hij het levenloze lichaam van een man drijven. De familie van de 56-jarige man uit Alblasserdam is inmiddels op de hoogte gebracht van het slechte nieuws. Onderzoek heeft uitgewezen dat het niet gaat om een misdrijf maar dat de man op onfortuinlijke wijze in het water is gevallen en door verdrinking is overleden.