Politie Zuid-Holland-Zuid

Weekend District Hoeksche Waard

29-08-2004 - Persberichten District I

VORKHEFTRUCK
OUD-BEIJERLAND- Op een bedrijfsterrein aan de Laurens JZN Costerstraat reed op 27 augustus rond 15.30 een bestuurder van een vorkheftruck tegen een 44-jarige vrouw uit Spijkenisse aan. De vrouw was, toen de politie ter plaatse kwam, aanspreekbaar. De 25-jarige bestuurder uit Mijnsheerenland had de vrouw te laat gezien en kon haar niet meer ontwijken. De vrouw is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd.

VERKEERSCONTROLE
PUTTERSHOEK/WESTMAA/MIJNSHEERENLAND- Op 27 augustus tussen 10.30 en 16.00 uur is op verschillende locaties gecontroleerd op snelheid en het niet dragen van de autogordel. De politie controleerde in totaal 354 autos en schreef 11 bekeuringen uit. 10 voor het niet dragen van de gordel en 1 voor te hoge snelheid.

MAN AANGEHOUDEN
MAASDAM- In de Rijnstraat is op 27 augustus omstreeks 19.00 uur een 59-jarige man aangehouden. Hij had zijn vrouw geslagen en haar en zijn twee zonen de woning uitgezet. Toen de politie binnen kwam trof zij de man in dronken toestand aan. Toen de vrouw tegen de man zei dat ze aangifte ging doen ontstond er een vechtpartij tussen de man en twee politieagenten. De man is naar het politiebureau gebracht.

BELEDIGING POLITIE: AANGEHOUDEN
OUD-BEIJERLAND- Op 29 augustus rond 02.30 surveilleerden twee politiemannen op het Marktplein. Toen ze langs een groep van ongeveer 30 jongeren liepen werd er een glas op het trottoir gegooid. Samen met aanwezige beveiligingsbeambten stuurde de politie de groep weg. Een 24-jarige man uit Nieuw Beijerland was blijkbaar hardhoors want hij bleef maar terug komen en zeurende opmerkingen tegen de politie maken. Toen begon hij te beledigen en hield de politie hem aan.Tijdens de aanhouding ging hij door met beledigen. Na zijn voorgeleiding uitte hij eveneens bedreigingen aan het adres van de politie.

CONTROLE AANHANGWAGENS
KLAASWAAL- Op de Smitsweg is ter bevordering van de verkeersveiligheid een technische controle gehouden van aanhangwagens. In totaal zijn 23 combinaties gecontroleerd. Er werden 16 overtredingen geconstateerd en er zijn 10 bekeuringen uitgeschreven.

VERNIELERS AANGEHOUDEN
NUMANSDORP- Een politieman in burger zag op 28 augustus rond 22.15 uur twee jongens van 15 en 16 jaar tegen een verkeerspaal trappen. Ze zijn beiden door de agent aangehouden en de ouders zijn in kennis gesteld. De jongens krijgen een boete voor baldadigheid van 55 euro.

FEEST
BINNENMAAS- Bij een feest in Binnenmaas zijn op 28/29 augustus zijn 10 mensen aangehouden. 7 personen hadden meer dan de gebruikershoeveelheid drugs bij zich, Twee mensen stonden buiten het terrein kaarten te verkopen, dat is verboden volgens de APV. 1 persoon is aangehouden omdat hij niet voldeed aan een bevel tot vordering bij de toegangscontrole. Ongeveer 15.000 bezoekers bezochten het feest.