2e persbericht van zondag 29 augustus

Eindhoven 29-08-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Dronken automobilist veroorzaakt aanrijding

Een 57-jarige dronken Eindhovenaar heeft zondag rond 1.00 uur op de Paradijslaan een aanrijding veroorzaakt. Hij botste met zijn auto op een auto die hem tegemoet kwam. Die auto werd bestuurd door een 23-jarige Eindhovense. Tijdens een ademtest werd bij de man een alcoholpromillage van ruim 1,75 vastgesteld. Zijn rijbewijs is ingenomen en hij krijgt een proces-verbaal.

Eindhoven: Man valt portier lastig

De politie heeft zondagmorgen rond 3.30 uur op het Stratumseind een 23-jarige inwoner van Duizel aangehouden. Hij beledigde een portier nadat hem de toegang tot een café geweigerd werd. Even later kwam de man terug en wilde hij de portier slaan. Die pareerde de aanval en hield de man aan. Hij verzette zich hevig. De portier kreeg daarom hulp van collegas. Een 27-jarige man uit Bochel probeerde zijn kompaan te ontzetten en ging daarbij ook een portier te lijf. Ook hij werd aangehouden. Eenmaal op het politiebureau vernielde de man uit Duizel nog een ruit van een deur. Hij werd ingesloten en tegen zijn kompaan is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Vier mannen aangehouden na vechtpartij

De politie heeft zondag 5.00 uur in de Dommelstraat twee mannen ( beiden 22 jaar oud) uit Brussel en twee mannen (20 en 32 jaar oud) uit s Gravenhage aangehouden. De mannen behoorden ieder bij een groep die om nog onbekende reden met elkaar op de vuist ging. Politieagenten hadden gezien dat de 32-jarige man zich al eerder agressief opstelde naar een portier van een café. Na de vechtpartij vond een portier een zakje met drugs. Er zaten twaalf cachets cocaïne, twee bolletjes cocaïne en drie bolletjes heroïne in. De drugs zijn inbeslaggenomen.

Helmond: Agente gewond bij aanhouding

Een politieagente is zondagmorgen rond 1.15 uur op de Havenweg bij een aanhouding van twee mannen en een vrouw gewond geraakt. Een 47-jarig Helmonder die was aangehouden verzette zich hevig tegen de politie en sloeg de politieagente met zijn vuist in het gezicht. Ze liep neus- en oogletsel op en heeft zich in een ziekenhuis moeten laten behandelen. Aanleiding tot de aanhouding waren beledigingen van de Helmonder naar surveillerende agenten zonder dat daar enige aanleiding toe was. Toen een van de agenten op de man afstapte en hem aanhield probeerde verschillende personen uit een groep waar de man bij hoorde, de aanhouding te voorkomen. Een 41-jarige Helmonder en een 42-jarige vrouw uit Lloret De Mar werden aangehouden door politieagenten die ter assistentie waren gekomen. De politie moest de wapenstok en peperspray gebruiken om de aanhoudingen mogelijk te maken. De drie zijn ingesloten.

Veldhoven: Dronken automobilist moet rijbewijs inleveren

Zondagmorgen rond 0.40 uur is in Veldhoven op de Kromstraat een 27-jarige Bulander aangehouden die dronken achter het stuur van zijn auto zat. Hij bleek een alcoholpromillage van ruim 1,4 te hebben. Het rijbewijs heeft de man achter moeten laten op het politiebureau van Veldhoven. Hij krijgt bovendien een proces-verbaal.

Valkenswaard: Dronken automobilist botst tegen geparkeerde autos

Een 20-jarige man uit Valkenswaard is zondagmorgen rond 3.30 uur op de Waalreseweg met zijn auto tegen twee geparkeerde autos gebotst. De man was dronken. Bij hem werd tijdens de ademtest en alcoholpromillage van
1,3 vastgesteld. Zijn rijbewijs is door de politie ingenomen. Er wordt bovendien proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Deurne: Verkeerscontrole

De politie heeft zaterdagavond tussen 22.00 en 24.00 uur een verkeerscontrole gehouden op het Haageind in Deurne. Er zijn elf fietsers bekeurd die de verlichting van hun rijwiel niet in orde hadden. Een automobilist kreeg een bon omdat hij geen autogordel droeg.

Reusel: Autoambulance gestolen

In de nacht van zaterdag op zondag is bij een bedrijf aan de Molenberg in Reusel, een autoambulance, een grijze Mercedes Benz 410 D-XI met het kenteken VV-85-YL gestolen.