Openbaar Ministerie

Actuele berichten
29 augustus 2004

Onderzoek naar verwerking info in moordzaak Egmond

Gezamenlijk persbericht van de politie Noord-Holland Noord en Zaanstreek/Waterland met betrekking tot de moordzaak Wijker.

In het Noord-Hollands Dagblad van zaterdag 28 augustus is een artikel gepubliceerd met de suggestieve kop Korpsen beschuldigen elkaar in moordzaak. Hierin wordt gesuggereerd dat de politiekorpsen Noord-Holland Noord en Zaanstreek/Waterland elkaar beschuldigen van het niet-gebruiken van informatie van een mogelijke getuige (een taxichauffeur) in de moordzaak van restauranthouder Wijker in Egmond. In het NHD wordt gesproken van het elkaar beschuldigen van de twee politiekorpsen, een term die geen recht doet aan de verhoudingen tussen beide korpsen en dus onjuist is. Er is juist sprake van een uitstekende samenwerking zoals ook in de deze zaak.

In het politiekorps Zaanstreek/Waterland is in de dagen na de moord inderdaad een taxichauffeur geweest om zijn verhaal te doen. Er is geen reden om aan te nemen dat dit niet gebeurd is. In Noord-Holland Noord is nog niets teruggevonden in het dossier van de moordzaak omtrent informatie van de taxichauffeur, wat niet verwonderlijk is gelet op de omvang van het dossier en de aard van de informatie. Mogelijk is er een misverstand in de beleving van de taxichauffeur geweest. De moord werd in de nacht van 30 april op 1 mei 2000 gepleegd. De chauffeur zegt tijdens Koninginnedag 2000 bij het restaurant van Wijker te zijn geweest. Dat jaar werd Koninginnedag echter op zaterdag 29 april gevierd omdat de 30e op een zondag viel. Het is dus heel goed mogelijk dat de chauffeur een avond eerder bij Wijker was. Zoals eerder is vermeld gaat de politie van Noord-Holland Noord aan de slag met de informatie om precies uit te zoeken hoe het zit. (Gezamenlijk persbericht politiekorpsen Noord-Holland Noord en Zaanstreek Waterland)

Terug

______________________________
Zoeken >