Politie Zeeland


Z-8656-2004 Stoptekens genegeerd

Tijdens de Reynaertfeesten in Hulst zijn op diverse plaatsen verkeersregelaars ingezet bij straatafsluitingen, dus om bestuurders niet door de afzettingen te laten.
Deze verkeersregelaars zijn bevoegd stoptekens te geven. Tijdens de Reynaertfeesten in Hulst hebben vier bestuurders hun aanwijzingen genegeerd. Zij reden gewoon door de afzettingen, nadat zij erop waren gewezen, door de verkeersregelaars, niet door te rijden. Alle vier de bestuurders krijgen hiervoor een proces-verbaal thuis. Alle verkeersregelaars waren duidelijk herkenbaar als zodanig.


O-8657-2004 Duikongeval Yerseke

In Yerseke, op de Ankerweg, heeft vanmiddag rond 16.36 uur een duikongeval plaatsgevonden.
Een 42-jarige duiker uit Etten Leur klaagde, nadat hij was teruggekeerd van een duik tot 16 meter diep, over duizeligheid, vermoeidheid en gevoelloze vingers. Hij had al eerder op de dag een duik naar veertig meter gemaakt. Hij heeft aan boord van een schip direkt zuurstof gekregen en is vervoerd naar het ziekenhuis evenals zijn buddy. (Onbekend of deze ook klachten had.) De waterpolitie heeft de zaak in onderzoek.


O-8658-2004 Rijbewijs kwijt door snelheidsovertreding

Een 24-jarige automobilist uit de gemeente Reimerswaal is vanmiddag rond 17.30 uur zijn rijbewijs kwijtgeraakt.
De man reed met een snelheid van 131 kilometer per uur over de Rijksweg bij Kapelle. De snelheid die ter plaatse gereden mag worden is 80 kilometer per uur.


Z-8659-2004 Diefstal uit auto

In Zaamslag, op de Veerstraat, is een gsm uit een auto gestolen.
De eigenaar van de auto ontdekte, na een bezoek aan het kerkhof, dat zijn gsm vanuit zijn auto was weggenomen. Hij was er niet zeker van dat hij zijn auto had afgesloten. De gsm is later door de politie teruggevonden. De eigenaar van de gsm heeft een signalement aan de politie doorgegeven van twee jongens die zich verdacht ophielden bij zijn auto.


Z-8660-2004 Persoon aangehouden na inbraak

Vanmiddag omstreeks 17.00 uur is een 13-jarige jongen uit de gemeente Terneuzen aangehouden.
De eigenaar van een bedrijf, aan de Bedrijvenstraat in Zaamslag, overliep bij thuiskomst de inbreker die hij direkt heeft aangehouden. Hij heeft de jonge inbreker aan de politie overgedragen. Een tweede inbreker kon er helaas vandoor gaan zonder in de kladden te zijn gegrepen. Bij fouillering van de jonge verdachte trof de politie een gsm aan die eerder op de dag bij een auto-inbraak was weggenomen. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.