Ingezonden persbericht


Spannende ontknoping tijdens Dutch Finals

Drachten, 29 augustus 2004 - In Drachten is dit weekend met de Dutch Finals het Nederlands dragrace-seizoen op spectaculaire wijze afgesloten. Na vele spannende runs kwamen er zondagmiddag een aantal verrassende winnaars en kampioenen uit de bus rollen. In de klasse Super Gas werd de race om de titel zelfs pas in de allerlaatste run beslist!

De snelste klasse die in Drachten aan de start kwam, de Pro Modified-auto's, werd gewonnen door de Duitser Stefan Giese. Voor een spectaculair moment zorgde Robert Koper (Heemskerk) door tijdens een testrun van de baan te raken. Hoewel de schade minimaal was, kon Koper in de finale niet meer aan de start verschijnen. In het kampioenschap had de regerend kampioen echter al een zodanige voorsprong opgebouwd dat hij zijn titel toch kon prolongeren. In de klasse Competition Eliminator ging de finale tussen Björn Lahndorf (Duitsland) en Danny Bellio (België). Bellio kende echter technische problemen en zag daarmee niet alleen de finale maar ook de titel aan zijn neus voorbij gaan. Lahndorf haalde met zijn winst net voldoende punten om de Belg in de titelstrijd te passeren. In de klasse Super Comp stelde Robert Joosten (Zwijndrecht) met een overwinning, na een aantal Super Gas-titels, nu zijn eerste titel in de 8,9 seconden-klasse veilig. Met zijn Chevrolet S10 Pro Truck was Joosten in de finale de Duitser Harald Sturhan te snel af.

Bij de Super Gassers viel de beslissing om de titel pas in de allerlaatste run. De in de kwartfinale uitgeschakelde Paul Vrind (Den Haag) moest machteloos toezien hoe zijn grootste concurrent, de Zwitser Jens Zimmermann de finale haalde. Vrind werd echter geholpen door Wouter van Leersum (Den Haag) die niet alleen zijn allereerste zege binnenhaalde maar Zimmermann daarmee net voldoende punten afsnoepte om de titel toch bij Vrind terecht te laten komen. In de klasse Super Street Car prolongeerde Gordon van Swol (Voorburg) op overtuigende wijze met een finaleplaats zijn titel. De dagwinst moest de kampioen echter laten aan de Duitser Udo Becker. Uiterst spannend was de strijd in de klasse Streetmachines. Iedere run vielen er titelkandidaten af. Uiteindelijk was het Kurt van Dijk (Brandwijk) die met een overwinning voldoende punten binnenhaalde om van de zevende (!) naar de eerste plaats in het kampioenschap te klimmen.

Bij de motoren was Twan van Driel (Den Haag) de grote man. Van Driel won zowel de klasse Ultimate Street Bike als de klasse Super Street Bike. Vooral deze laatste prestatie mag gezien de deelname van een aantal snelle Engelse rijders uitstekend worden genoemd. Bij de Ultimate Street Bikes ging de Nederlandse titel naar Hendrik Zimmerman (Rotterdam) terwijl in de klasse Super Street Bike Kenneth Craanberg (Rotterdam) met een kwartfinaleplaats zijn titel veilig stelde. In de snelste motorklasse, de Funny Bikes, ging de dagwinst naar Luigi Ferretti uit Italië. De titel bleef echter in eigen land en kwam terecht bij Remie Magdalena (Capelle a/d IJssel). In de klasse Super Twin Top Gas was Job Heezen (Elst) niet alleen de snelste man, hij won ook de wedstrijd en de titel. Datzelfde deed Jurgen Schuurman (Waddinxveen) in de klasse Streetbike door de dagwinst en de titel voor zich op te eisen. In de klasse Street Twin ging de titel naar Frank Souren (Son en Breugel) terwijl Dris Hammadi (Uitweg) in de finale als eerste over de streep ging. Bij de Super Street Twins tenslotte ging de zege en de titel naar Gert-Jan Laseur (Almere).


---- --