Ingezonden persbericht


Sebastiaan Bleekemolen zevende in Porsche Supercup op Spa-Francorchamps

Spa-Francorchamps, 29 augustus 2004. Sebastiaan Bleekemolen is als zevende geëindigd in de Porsche Supercup-race op het circuit van Spa- Francorchamps. Vader Michael eindigde op een elfde positie, nadat hij bij de start ternauwernood een stilgevallen tegenstander kon ontwijken. De heren waren van respectievelijk de achtste en dertiende positie gestart.

Na een jaar afwezigheid keerden de Formule 1-coureurs weer terug op de 'groene achtbaan' in het hart van de Belgische Ardennen en zoals gebruikelijk werkten dus ook de rijders in de Porsche Supercup er een wedstrijd af. Voor Michael en Sebastiaan Bleekemolen betekende het na Monaco weer een nieuw optreden in de uiterst competitieve klasse. Michael Bleekemolen: "We stappen zo af en toe eens in en dan is het dus dubbel moeilijk om aan te haken bij de mensen die dit iedere week doen. Daarom zijn we ook best tevreden."

Na een dertiende trainingstijd ("Ik moest twee keer van mijn gas af, dat scheelde anderhalve seconde") volgde voor Michael Bleekemolen direct een lastige start van de race. De Italiaan Alessandro Zampedri kwam niet goed van zijn plek bij de start en Bleekemolen kon maar net een botsing voorkomen. "Zamperdi viel stil, zijn versnellingsbak was stuk en ik vloog er bijna in. Daardoor gebeurden er om mij heen ook nog de nodige ongelukjes."

De race had vervolgens voor het grootste gedeelte het karakter van een optocht, iets wat toch wel enigszins vreemd is op het rijderscircuit Spa-Francorchamps. "Ja, ik lag eigenlijk de hele race dertig meter achter mijn voorganger. Hij liep niet weg en ik kwam niet dichterbij. Dat was in het hele veld overigens zo. Na de start was de volgorde voor het grootste deel bepaald en dat bleef zo tot de finish."

Voor Sebastiaan Bleekemolen gold hetzelfde. De Aerdenhouter startte vanaf P8 en finishte door het uitvallen van Zampedri op de zevende stek. Door wegliggingsproblemen kon hij niet aandringen en de strijd aangaan met de rijders voor hem. Van die rijders aan de kop was het uiteindelijk Wolf Henzler die als één van de weinigen wel kon oprukken. Twee maal remde hij een tegenstander uit en dat leverde de Duitser uiteindelijk de zege op.

"Alles bij elkaar was het toch een goed weekend", besluit Michael Bleekemolen. "Ik had er ook echt zin in. Dit is een goede klasse met goede rijders. Over een week gaan we dan ook weer vol goede moed naar Zandvoort, daar rijden we dan in de Porsche Carrera Cup, in het voorprogramma van de DTM."

Uitslag Porsche Supercup Spa-Francorchamps:

1. Wolf Henzler (D), 25:14.778 2. Andrea Montermini (I), +1.424 3. Walter Lechner jr. (A),
+ 1.907 4. Christian Menzel (D), + 3.185 5. David Saelens (B), + 5.433 6. Patrick Huisman (NL), + 5.881 7. Sebastiaan Bleekemolen (NL), + 9.447 8. Dominik Farnbacher (D), + 12.471 9. Tim Bergmeister (D), + 16.589 10. James Ruffier (F), + 17.276 11. Michael Bleekemolen (NL), + 19.118
---

Voor de redactie,