ExxonMobil Benelux


ExxonMobil ontvangt onderscheiding van staatssecretaris Van Geel

Breda, 30 augustus 2004 - ExxonMobil Petroleum and Chemical heeft vandaag bekend gemaakt dat de raffinaderij van zijn dochteronderneming, Esso Nederland BV, die gevestigd is in Rotterdam Botlek, een speciale onderscheiding heeft gekregen van het Nederlandse Ministerie van VROM. De onderscheiding is verleend ter gelegenheid van de officiële goedkeuring ('validering') van het CO2 en NOX Emissie Monitoring Protocol van de raffinaderij. Dit type protocol zet uiteen hoe emissies van industriële installaties betrouwbaar en objectief gemeten kunnen worden om te garanderen dat bedrijven het maximaal toegestane uitstootniveau blijven.

De heer Tom Moeller, directeur raffinage van ExxonMobil Petroleum en Chemical, ontving de onderscheiding vanmiddag namens Esso Nederland op het ministerie van VROM van de staatssecretaris van Milieu, de heer Pieter van Geel.

Twee jaar hebben specialisten van de ExxonMobil-raffinaderij in Rotterdam en VROM aan de samenstelling en validering van het protocol gewerkt. Het nu goedgekeurde document zal als model dienen voor de rest van de Nederlandse industrie. Als fungerend voorzitter van de EU wil de Nederlandse regering het Monitoring Protocol binnen Europa promoten en de Europese Commissie overhalen het als model te gebruiken voor alle lidstaten.