Provincie Overijssel

PS roepen op tot inspraak over reconstructie en sociale actie

Provinciale Staten organiseren drie bijeenkomsten waarin Overijsselaars hun mening kunnen geven over belangrijke beleidsonderwerpen. Op 30 augustus is er een speciale toegankelijke vergadering over de reconstructie (herinrichting van het platteland) en op 1 en 2 september over de nota Sociale Actie, waarin het provinciale beleid op het gebied van (jeugd)zorg, cultuur, maatschappelijke ontwikkeling en integratie is samengebracht.

Het gaat om vergaderingen van de Statencommissies 'Ruimte en Groen' en 'Zorg en Cultuur'. Iedereen is uitgenodigd om op deze vergaderingen in te spreken.

Reconstructie
Met de reconstructie wil de provincie Overijssel het platteland een opknapbeurt geven, om nieuwe kansen te creëren voor ondernemers, natuur, milieu en landschap, maar vooral ook voor landbouw en toerisme. Het plan is nu klaar en onlangs in ontwerp vastgesteld door het College van Gedeputeerde Staten . De reacties die zijn ingebracht hebben geleid tot wijzigingen van het oorspronkelijke ontwerp.

Op 15 september 2004 zullen Provinciale Staten van Overijssel beslissen over het reconstructieplan. Daarvoor bieden de staten iedereen nog de gelegenheid om op het plan met voorgestelde wijzigingen te reageren. Dat kan op 30 augustus 2004 tijdens een speciale vergadering van de commissie Ruimte en Groen in het provinciehuis in Zwolle; aanvang 9.30 uur. Wanneer u wilt inspreken neemt u dan vóór 27 augustus contact op met de secretaris van de Statencommissie Ruimte en Groen, 038 425 15 23 of e-mail: aew.boukes@prv-overijssel.nl.

Sociale actie
Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben onlangs de nota Sociale Actie vastgesteld. Voor het eerst is daarin het provinciale beleid op het gebied van (jeugd) zorg, kunst en cultuur, maatschappelijke ontwikkeling (vroeger welzijn) samengebracht. De nota kent vier hoofdlijnen:

· Een goede sociale en culturele infrastructuur in stad en platteland;

· Het versterken van de maatschappelijke deelname en positie van jongeren;

· Langer zelfstandig wonen voor ouderen, gehandicapten en/of ggz patiënten en;

· Een sociaal en vitaal platteland.

Op 13 oktober 2004 stellen Provinciale Staten van Overijssel de nota Sociale Actie vast. Maar voor die tijd wil de Statencommissie Zorg en Cultuur graag úw mening horen over de inhoud van de nota. Daarvoor zijn twee speciale commissievergaderingen belegd op:


- Woensdag 1 september 2004 van 18.00 - 21.00 uur in het gemeentehuis van Kampen;


- Donderdag 2 september 2004 van 18.00 - 21.00 uur in Kulturhus de Bijenkorf in Borne.

Wanneer u wilt inspreken neemt u dan contact op met de secretaris van de Statencommissie Zorg en Cultuur, 038 425 18 23 of e-mail j.pijlman@prv-overijssel.nl.

Lees meer over reconstructie

Download onderaan deze pagina de nota Sociale Actie

Meer informatie: nieuwsredactie@prv-overijssel.nl Open sociale_actie_2005_2008 .pdf sociale_actie_2005_2008 .pdf

© 2004 Provincie Overijssel