Gemeente Heerlen

19 augustus 2004

Aanpak "black spot" heerlen

Aanleg 2 rotondes imstenraderweg-N281

Maandag 30 augustus a.s. wordt gestart met de aanleg van twee rotondes bij de aansluitingen van de N281 op de Imstenraderweg. De werkzaamheden worden in twee fases uitgevoerd. De gemeente Heerlen realiseert zich dat de werkzaamheden onvermijdelijk overlast voor omwonenden en aanliggende bedrijven met zich mee zal brengen. De gemeente zal er echter alles aan doen om deze overlast zoveel mogelijk te beperken. Ook zullen er duidelijke omleidingsroutes aangegeven worden.

Fase 1

De eerste fase bestaat uit de aanleg van de rotonde aan de westzijde van de Imstenraderweg ter hoogte van de oprit in de richting Aken. Verder wordt de afrit De Beitel - Crematorium vanuit de richting Heerlen verwijderd. Verkeer naar industrieterrein De Beitel en het crematorium dient gebruik te maken van de afrit Simpelveld - Kerkrade en via de weg De Beitel te rijden. Verkeer in de richting Landgraaf - Kerkrade-West blijft wel mogelijk via de afrit Imstenraderweg. De werkzaamheden in de eerste fase zullen circa 7 weken duren.

Fase 2

De tweede fase bestaat uit de aanleg van de rotonde aan de oostzijde van de Imstenraderweg. Verkeer op de N281 uit de richting Heerlen naar de Beitel en het Crematorium kan gebruik maken van de afrit Imstenraderweg. Vanuit de richting Aken dient men gebruik te maken van de afrit Simpelveld - Kerkrade. Verkeer richting Landgraaf - Kerkrade-West wordt omgeleid via de afrit Simpelveld- Kerkrade en de weg de Locht. Verkeer vanuit de Euregioweg in de richting Heerlen blijft gedurende de gehele werkzaamheden mogelijk. De werkzaamheden van fase 2 starten medio oktober en duren naar verwachting tot begin december 2004.

Verbetering verkeersveiligheid

De aanleg van de rototondes heeft als doel de verkeersveiligheid bij de aansluitingen van de op- en afritten van de N281 op de Imstenraderweg te vergroten. Deze punten waren volgens een inventarisatie van verkeersongevallen in Heerlen in 2003 nog het enige officiële 'black spot' punt. Een 'black-spot' punt is een kruispunt waar in 3 jaar tijd 6 of meer ongevallen zijn geregistreerd, waarbij slachtoffers vielen.

GEMEENTE HEERLEN
Communicatie
Reina Cobussen
(045) 56 04 853
r.cobussen@heerlen.nl

---- --