Ingezonden persbericht


Persbericht

Activiteiten GÉON, het geologisch en mijnbouwhistorisch museum te Heerlen

Prologatie woensdag opening
Na enkele succesvolle openingen op de woensdagmiddagen in de maanden juli en augustus stelt GÉON ook op woendag 1 september van 12.00 tot 16.00 uur het schachtgebouw op het CBS-terrein open voor het publiek.

Excursie Duitse Steenkoolmijn
Op maandag 30 augustus zal onder leiding van het GÉON een excursie worden georganiseerd naar de steenkoolmijn Lohberg in Dinslaken. Er zal ook een afdaling naar de ondergrondse werken plaatsvinden. Helaas hebben we veel mensen teleur moeten stellen, daar deze excursie reeds snel na de aankondiging volgeboekt was. Afhankelijk van de ervaringen zal GÉON in de toekomst vaker van dit soort excursies organiseren.

Open Monumenten Weekend
Ook dit jaar zal het GÉON tijdens het weekend van de Open Monumenten op 11 en 12 september het schachtgebouw open stellen voor het publiek. Het thema van dit jaar is: "vestingwerken". De presentaties in het schachtgebouw zullen in dit weekend aangepast worden aan dit onderwerp.

Openingstijden: 11.00 uur tot 17.00 uur
Locatie: schachtgebouw CBS-terrein
Kosten: 2 euro

Lezing
In het kader van Open monumenten weekend zal er op vrijdagavond voorafgaand aan het Open Monumenten weekend een lezing worden gehouden door Sjef Maas met als titel: "de Limburgse mijnen en de Volkshuisvesting".

Lezing: De Limburgse mijnen en de Volkshuisvesting Door: Sjef Maas
Tijd: 19.00 uur tot 22.00 uur
Locatie: schachtgebouw CBS-terrein.
Kosten: 2 euro
Er kunnen circa 50 personen de lezing bijwonen. Belangstellenden wordt aangeraden tijdig aanwezig te zijn, want vol is vol.

Voor meer info kijk ook op www. geonheerlen.nl

Met vriendelijke groet, J.P.Weijers, hoofd GÉON, museum voor geologie en mijnbouwhistorie tel. 045 5605976
tel. privé 045 5422398
tel. mobiel 06 12098566