Gemeente Zwolle

Wethouder Peter Pot opent introweek eerstejaars

De gemeente Zwolle nodigt alle eerstejaars studenten in Zwolle van harte uit tijdens het studentendiner in Het Vliegend Paard op maandag 30 augustus. Elke eerstejaars student krijgt daar tijdens de Introweek van de gemeente een maaltijd en een consumptie aangeboden. Wethouder Peter Pot opent de Introweek en het diner om 18.00 uur in het studentencafé Het Vliegend Paard. Het is voor het eerst dat in Zwolle een hele week Introweek wordt gehouden. Verschillende onderwijspartijen hebben de organisatie in handen, zoals Hogeschool Windesheim, Vrije Universiteit Amsterdam, gemeente Zwolle Studentertainment, het studentencafé Het Vliegend Paard en bijna alle studentenverenigingen in Zwolle.

De introductieweek is bij uitstek de manier om Zwolle als eerstejaarsstudent beter te leren kennen. De introweek is van maandag 30 augustus tot en met vrijdag 3 september 2004. Er is een Stadsloop, een sportdag en verschillende feesten. Voor meer informatie en voor inschrijving kun je kijken op de website: www.studentenstadzwolle.nl.

Zwolle begint een echte studentenstad te worden. Dit komt mede omdat de Hogeschool Windesheim en Vrije Universiteit Amsterdam samenwerken, zodat ook in Zwolle universitaire opleidingen gevolgd kunnen worden. Nu kan men deelnemen aan de universitaire opleiding bachelor Bedrijfswetenschappen. In 2005 start de tweede universitaire bachelor: Gezondheid en Leven.


---