Gemeente Zwolle

Introweek voor eerstejaars

De introductieweek in Zwolle is bij uitstek de manier om Zwolle als eerstejaarsstudent beter te leren kennen. De introweek is van maandag 30 augustus tot en met vrijdag 3 september 2004. Ook jij kunt hieraan meedoen. Er is een Stadsloop, eten met de wethouder van onderwijs, een sportdag en verschillende feesten. Voor meer informatie en voor inschrijving kun je kijken op de website www.studentenstadzwolle.nl. Deze site helpt je bij het maken van een keuze uit de vele studentenverenigingen en activiteiten in de stad.

Studentenverenigingen
Zwolle kent een groot aantal studentenverenigingen. Sommigen zijn per opleiding georganiseerd, anderen zijn algemeen. Je vindt een overzicht van de verenigingen op www.studentenstadzwolle.nl. De meeste studentenverenigingen zijn aangesloten bij het Studenten Overleg Orgaan Zwolle (SOOZ). Het SOOZ is de belangenorganisatie voor alle studenten van Zwolle en onderhoudt contact met de gemeente en de hogescholen.

Samenwerking VU Amsterdam
Zwolle begint een echte studentenstad te worden. Dit komt mede omdat de Hogeschool Windesheim en Vrije Universiteit Amsterdam samenwerken, zodat je ook in Zwolle universitaire opleidingen kunt volgen. Nu kun je deelnemen aan de universitaire opleiding: bachelor Bedrijfswetenschappen. In 2005 start de tweede universitaire bachelor: Gezondheid en Leven.

De gemeente Zwolle wenst je een plezierige studententijd toe met als eindresultaat een diploma op zak.

Programma
Maandag 30 augustus
15.00 tot 18.00 uur Stadsloop door Zwolle (verzamelen bij NS Station Zwolle aan de voorkant)
18.00 uur Gemeente Zwolle nodigt uit voor het eten in Het Vliegend Paard. Ontvangst door wethouder Peter Pot van Onderwijs en Jeugd
20.00 tot 01.00 uur Feest in poppodium Hedon met de band Soulvation en verschillende deejays (entree is gratis als je je inschrijft)

Woensdag 1 september
Sportdag
13.30 tot 16.30 uur Op het voetbalveld nabij Aa-landen. De kosten zijn ¤ 2,50 en de BBQ na afloop kost ¤ 7,50

Donderdag 2 september
16.00 uur Toneelstuk ´De Happening´, een opvoering van studentenvereniging NSZ in het poppodium Hedon

Vrijdag 3 september
20.00 uur Van Groen naar Blauw feest in het studentencafé Het Vliegend Paard


---